Account
Logo
Zoeken
4.3 °C
Tekst/foto's: BCE/Simon Bosma

Succesvol Easterbarren druk bezocht

zo 27 augustus 2006, 11.17 uur

EASTERMAR - Het Easterbarren zit er weer op. Terwijl het in sommige delen van het land met bakken naar beneden kwam, leken de weergoden Eastermar goedgezind. Het zonnetje scheen en duizenden mensen wisten Eastermar te vinden waar al weer de zesde editie van dit culturele evenement werd gehouden. Aan Syb van der Ploeg was het dit jaar de eer om het Easterbarren te openen. Samen met Eastermarder zangeres Wietske van der Zee zong hij een aantal nummers.

Kriskras door het centrum van Eastermar kon het publiek genieten van zang,dans,muziek,acrobatiek en cabaret. Zo waren er optredens van bekende artiesten als Gurbe Douwstra, Bauke & Campbell en Adri de Boer. Diverse straatartiesten voegden zich tussen het publiek zodat je opeens ‘nuvere’ types tegen het lijf kon lopen. Daarnaast exposeerden verschillende kunstenaars hun werken. Schilderkunst,dichtkunst en portrettekenen.

Een skûtsje met aan boord shantykoor ‘De Beurtskippers’ voer het Bergumermeer op en bracht geheel in stijl shantyliederen ten gehore.’s Avonds was er op veler verzoek een optreden van Acrogymgroep Adonis uit Drachten. .Het Easterbarren draait volledig op vrijwilligers. In totaal werken er zo’n 300 aan mee zowel voor als achter de schermen, variërend in leeftijd van 8 tot in de 90 jaar. De organisatie kijkt dan ook zeer tevreden terug.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.3%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.5%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'