Account
Logo
Zoeken
10.3 °C
Foto: WaldNet

Nieuw gemeentehuis Schiermonnikoog

vr 12 januari 2007, 20.36 uur

SCHIERMONNIKOOG - Vrijdagmiddag werd op Schiermonnikoog door de Commissaris van de Koningin, de heer Nijpels, het nieuwe gemeentehuis van de gemeente Schiermonnikoog geopend. Al in 2000 schreven Arbodienst en brandweer een vernietigend rapport: geen klimaatbeheersing, sommige werkplekken waren te klein en het gebouw was ook te brandgevaarlijk. Een nieuw gemeentehuis was voor de kleinste gemeente van Nederland dus hard nodig.

De eilanders hebben zelf gekozen voor de ‘historische nieuwbouw’. Begin 2004 mochten ze kiezen tussen dit ontwerp en een moderne strakke gevel met hardhouten betimmering. 84 procent van de eilanders koos voor de traditionele variant. Gunner Daan is de architect van het nieuwe pand.

De gemeenteraad heeft voor haar raadsvergadering een nieuwe vergaderinstallatie aangeschaft. Op die manier is het mogelijk raadsvergaderingen live via internet uit te zenden. In het gebouw is verder veel ruimte gereserveerd voor archief, waardoor Schiermonnikoog in staat is oude stukken in eigen huis te bewaren. De bouw van het pand is op zo'n 1,8 miljoen euro begroot.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer