Account
Logo
Zoeken
© Jochem Wiersma

Kat na vier dagen gered uit boom

do 12 april 2007, 20.34 regionaal

GYTSJERK - De brandweer van Dokkum heeft donderdagavond in Gytsjerk een kat uit een boom bevrijd. Dit na meldingen van omwoners dat er in een boom aan de Doctor O.Postmastrjitte al vier dagen een kat zou zitten. Janny Wytzes en Alie Boorsma belden met de meldkamer van de brandweer en wisten na veelvuldig aandringen de brandweer ter plaatse te krijgen.

De hoogwerker van Dokkum werd door vele buurtbewoners opgewacht. Na het in stelling brengen van de hoogwerker ging brandweerman Gerrit Soldaat met de verslaggever van WâldNet omhoog. De jonge kat bleek vast te zitten in de takken en werd vakkundig door Gerrit verwijderd. Nadat de kat op de grond was overgedragen aan Frank Schreuder wist de kat niet hoe snel hij weg moest komen, waarschijnlijk naar de etensbak.

Toen de brandweer de hoogwerker aan het inpakken was, bleef een echtpaar die aan het wandelen was uit nieuwsgierigheid staan en informeerde wat er aan de hand was. Toen ze hoorden dat er een kat uit de boom was gehaald, vertelden ze dat zij al vier dagen hun kat misten. Vele zoekslagen hadden niets opgeleverd. Een foto op de digitale camera van de WâldNet verslaggever bracht uitkomst. Hun 1 jarige kat was weer terecht.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws