Account
Logo
Zoeken
19.3 °C
Duurzaam hotel opent deuren
Foto: Persbureau Ameland

Duurzaam hotel opent deuren

vr 8 mei 2009, 14.20 uur

HOLLUM - Hotel Dolores in Hollum heeft 1 mei de deuren geopend. Het lijkt een gewoon hotel maar het is het resultaat van een uitgekiende bouw. Twee vleugels van tien en acht kamers bieden wellness opties. De kamers zijn ruim, de meubels smaakvol en van uitgelezen kwaliteit. De luxe badkamer bevat een regendouche en een sunshower, dit is een zonnebank onder de douche, en in de mediterrane tuin staat een Finse buitensauna. Voor hotelgasten zijn alle faciliteiten inbegrepen.

In het hotel is tevens Beautysalon Josma gevestigd. De vakantie wordt extra fijn met ontspannende gezichts- en lichaamsbehandelingen van schoonheidsspecialiste Josefien Faber. Op zich is het niveau van de voorzieningen al bijzonder, maar het meest bijzondere van Hotel Dolores schuilt in de energievoorziening.

Hotel Dolores is het eerste hotel op de wadden dat grotendeels energieonafhankelijk draait. Hoteliers Luuk Overwijk en Annemieke Avontuur pasten energiebesparing en terugwinning van energie in het bouwplan in. Zij wilden een warmtepomp in hun nieuwe hotel en allengs raakten ze ingevoerd in energiebesparende maatregelen.

Van provincie Fryslân kregen ze alle medewerking en Sicco Boorsma, projectleider Duurzame Waddeneilanden, loodste hen door de mogelijkheden met bijpassende subsidieregelingen. Het resultaat is een hotel met luxe dat zichzelf grotendeels voorziet van de benodigde energie. Zonnecollectoren, zonneboiler, warmteterugwinning uit de koelinstallatie en een warmtepomp met lage temperatuurverwarming besparen veel energie en de zonnecollectoren leveren terug aan het net.

Op 18 mei 2009 opent het hotel officieel en feestelijk. De eerste gasten kunnen nu al genieten van het nieuwe hotel aan de Yme Duneweg in Hollum.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Fietser aangereden op rotonde in Drachten

Fietser aangereden op rotonde in Drachten


regionaal nieuws

Tineke Cruiming wint Miss Curve Nederland 2024

Tineke Cruiming wint Miss Curve Nederland 2024