Account
Logo
Zoeken

OR Skewiel wijst fusie met Tellens af

do 4 juni 2009, 9.45 regionaal

OENTSJERK - De Ondernemingsraad (OR) van Skewiel Trynwâlden heeft de Raad van Toezicht geadviseerd om met De Friese Wouden te gaan praten over een fusie. De gesprekken met Tellens moeten worden afgebroken. Zo wordt de OR en het personeel onder druk gezet door fusiepartner Tellens. De OR kan om een aantal redenen niet meer achter de onderhandelingen staan. De belangrijkste is dat de fusie niet meer kan rekenen op steun van het personeel en maatschappelijke organisaties. Het personeel en de OR schrokken van de bestuursstijl van Tellens.

Niet alleen wordt de OR en het personeel onder druk gezet maar ook wordt de OR aangewezen als schuldige voor het uitblijven van een sociaal plan en een mogelijk faillissement, terwijl de werkelijke reden van het uitblijven van de overname te maken heeft met de procedure bij het NZA. Ook worden veranderingen eenzijdig afgekondigd zonder daarbij recht te doen aan het instemmingsrecht van de OR of het creëren van draagvlak onder het personeel.

De Friese Wouden is nog steeds geïnteresseerd in een fusie met Skewiel Trynwâlden, zo is de OR op 29 mei telefonisch toegezegd door een vertegenwoordiger van de Friese Wouden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
0638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Hoe ga jij gebruik maken van dit extra uur?

Lekker een uur langer slapen  
82.9%
Een uur langer langs bij de (schoon)familie  
3.6%
Bonus uur voor klusjes in en om het huis  
13.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!