Account
Logo
Zoeken
8.5 °C
Feest loopt uit de hand na profronde
Tijdens de profronde was het ook al niet rustig.

Feest loopt uit de hand na profronde

wo 5 augustus 2009, 9.56 uur

SURHUISTERVEEN - De feestavond die na de profronde in Surhuisterveen werd gehouden is uit de hand gelopen. De politie moest meerdere keren ingrijpen bij vechtpartijen die in het dorp plaatsvonden. Dit resulteerde uiteindelijk in twee aanhoudingen en twee gewonden.

Nadat het feest losbarste ontving de politie al snel meldingen van opstootjes in de Slotstraat. De vechtpartijen verplaatsten zich daarna naar de Nije Jirden en vervolgens naar de Groningerstraat. Door vroegtijdig ingrijpen van de politie konden deze vechtpartijtjes in de kiem worden gesmoord. Later op de avond ging het toch mis op de Groningerstraat.

Er braken opnieuw vechtpartijen uit waarbij een 19-jarige jongen uit Harkema werd aangehouden. De man was door de agenten al even apart genomen en gewaarschuwd. Hij trok zich er echter niets van aan en bij de derde vechtpartij werd hij aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Pas toen de muziek op de stoep bij een horecagelegenheid in de Groningerstraat uitging, keerde de rust terug.

De meldingen van vechtpartijen bleven echter binnenkomen bij de politie. Deze keer op een parkeerterrein achter een horecagelegenheid aan de Nije Jirden. De vechtende mensen werden door beveiligingspersoneel uit elkaar gehaald. Een 16-jarige jongen uit Opende kreeg van de politie het verzoek om te vertrekken. Hij weigerde dit en werd dan ook aangehouden.

Later die nacht raakten bij vechtpartijen een 17-jarige jongen uit Augustinusga en 26-jarige man uit Harkema gewond. De 17-jarige werd geslagen tegen zijn hoofd en liep mogelijk een gebroken neus op. Het slachtoffer deed aangifte en ging vervolgens naar de dokterwacht.

De 26-jarige Harrekiet werd door agenten bewusteloos op straat aangetroffen. Door omstanders werd een mogelijke dader aangewezen, maar na onderzoek bleek deze mogelijke dader er niks mee te maken te hebben. Het slachtoffer werd met vermoedelijk een gebroken neus per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De naam van de dader is inmiddels bij de politie bekend en hij zal deze week worden aangehouden. Uiteindelijk keerde omstreek 4.00 uur de rust terug in Surhuisterveen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
78.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie