Account
Logo
Zoeken
17.5 °C
Komst ambulancepost in Burgum
© WâldNet |  Uitruk van de ambulance, donderdagmiddag in Burgum

Komst ambulancepost in Burgum

vr 4 september 2009, 12.05 regionaal

BURGUM - De komst van een permanente ambulancepost is een stap dichterbij gekomen. Sinds deze week staat er namelijk tijdens kantooruren continu een ambulance paraat om in de regio Burgum hulp te verlenen bij spoedeisende hulp. De ambulance is op dit moment gestationeerd bij het Hulpmiddelencentrum in Burgum.

Dankzij de nieuwe stationering is de aanrijtijd, vooralsnog alleen tijdens kantooruren, in Burgum enorm verkleind. Voorheen moest er vanuit Leeuwarden of Drachten een ambulance aanrijden waardoor het meestal tien tot vijftien minuten duurde voordat deze ter plaatse was. Over de Burgumer ambulancepost werd al langere tijd gesproken en nu is per 1 september de eerste stap gezet.

De standplaats in Burgum wordt om de week ingevuld door Kijlstra Ambulancegroep Fryslân en UMCG Antonius ambulancezorg. De ambulance vanuit Burgum verzorgt alleen dringende ambulancezorg. Gepland vervoer wordt door andere ambulances gereden om de beschikbaarheid zo optimaal mogelijk te houden. "Het streven is om deze stationeringslocatie op termijn uit te breiden naar een 24 uurs standplaats." aldus Sietze Kijlstra van de Kijlstra Ambulancegroep.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws