Account
Logo
Zoeken
Foto: Geert Huisman

Geen bluswater bij grote woningbrand

vr 12 februari 2010, 11.17 regionaal

KOLLUMERSWEACH - De brandweer stond vrijdagochtend een tijd lang bijna machteloos en met flinke frustratie toe te kijken hoe een woonboerderij aan de Boskreed in Kollumerzwaag in lichterlaaie stond. Er was geen bluswater en er kon alleen In tussenpozen geblust worden met tweemaal 2000 liter water, meegebracht in de twee blusvoertuigen. De lange afstand van de woning tot de weg bemoeilijkte de aanvoer van water. Door de vorst waren verder de aanwezige sloten geen optie om water uit te pompen aangezien deze bevroren waren.

De brandweer van De Westereen werd vrijdag rond 11.00 uur gealarmeerd voor de brand die op dat moment waarschijnlijk niet meer dan een schoorsteenbrand was. De brand sloeg door naar het rieten dak. Om 11.10 uur werd de brandweer van Kollum gealarmeerd en die kon even later met hun blusvoertuig ook nog eens 2000 liter water brengen. Daarmee werd na een korte pauze weer geblust.

De woning is tot de grond toe afgebrand. De brandweer heeft op een zeker moment wel een aanvoer van water weten te bewerkstelligen. De bewoner van de woonboerderij wist tijdens de brand nog een aantal bezittingen en een deel van de huisraad uit het huis te halen.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws