9.4 °C

Winst voor Vlug en Vaardig

zo 17 oktober 2010, 11.55 uur

GARYP - Op de laatste speeldag voor de zaalcompetitie stond de ontmoeting Vlug en Vaardig – Pallas ’08 op het programma. Op het mooie kunstgrascomplex te Garyp zorgden de omstandigheden voor hunkering naar de zaal.

Het was “bluisterich en koud”. Ook het spel was niet hartverwarmend. De jonge ploeg uit Leeuwarden nam in het begin van de wedstrijd het initiatief, maar gaandeweg kwamen de Garipers in hun spel en werd het verschil op de ranglijst duidelijk.

In het tweede kwartier van de eerste helft werd de wedstrijd beslist. Door vlot aanvalspel kwam Pallas ’08 er in die periode niet aan te pas. Na een 1-2 tussenstand stond het zo maar 7-2. Met name Roel Schipper en Lennert Westerhof namen scorend het voortouw. In de tweede helft verzuimde de BioBalance 7-formatie om in doelpunten duidelijk afstand te nemen.

De aanvallen werden slordiger en waar het wel even vlot leek te lopen, eiste de arbiter een ongevraagde hoofdrol op door voortdurend het spel te onderbreken. Dit terwijl er door beide ploegen een sportieve wedstrijd werd gespeeld. Al met al werd het publiek zo geen warme middag geboden. Voor Vlug en Vaardig betekende de 12-5 eindstand de koppositie in de veldcompetitie, die in april wordt voortgezet.

Op 6 november is de eerste oefenwedstrijd voor de zaalcompetitie om 19.45 uur in sporthal de Westermar in Burgum. Doelpunten: Lennert Westerhof 5, Roel Schipper 4, Sanne Plantinga, Sytze Brouwer en Tiede Fokkema allen 1 doelpunt.