7.5 °C

Quick’21 speelt met hekkensluiter

zo 17 oktober 2010, 20.51 uur

OUDEGA - In de 2e klasse B heeft Quick’21 korte metten gemaakt met hekkensluiter Harkema. Op het eigen sportpark in Oudega (Sm) werd het maar liefst 25-9 voor de ploeg van trainer/coach Jan Piepers.

Quick’21 startte goed op eigen veld, want de eerste aanval was direct raak. Na 3 minuten was de stand al 2-0 en ging het publiek er eens goed voor zitten.

Het duurde echter even voordat Quick’21 echt afstand kon nemen van de nog puntloze “Harrekieten”. Tien minuten voor rust kwam de thuisploeg “pas” op 5-2 en maar liep hierna tot aan de pauze uit tot 10-2.

Na rust werd er ondanks de harde wind er lustig op los gescoord. Na een kwartier spelen in de 2e helft prijkte er een 17-5 voorsprong op het scorebord en waren het met name de Quick’21-heren die ongrijpbaar waren voor hun tegenstanders. De Oudegaasters bleven scherp spelen en gaf de ploeg uit Harkema geen schijn van kans. Fraaie aanvallen en dito afronding zorgde ervoor dat de Spar/Adema-equipe verder kon uitlopen naar 25-7. In de slotfase bracht Harkema de eindstand op 25-9.

Het vlaggenschip uit Oudega (Sm) nam met de eclatante overwinning revanche voor de smadelijke nederlaag vorige week tegen TDK. Quick’21 sluit de wisselvallige 1e helft van de veldcompetitie en kan zich nu gaan focussen op de zaalcompetitie. Op zaterdag 30 oktober staan de eerste oefenwedstrijden op het programma in de Westermar in Burgum. Hoofdklasser SCO komt naar Oudega (Sm) voor een trainingskamp en zal met SCO 2 en 3 aantreden tegen Quick’21 1 en 2. SCO 1 speelt vervolgens een oefenwedstrijd tegen een andere hoofdklasser Tweemaal Zes uit Maartensdijk.