10 °C

Moeizame opening Nij Quick Libben

zo 14 november 2010, 18.30 uur

FERWERT - Na een intensieve voorbereiding en selectieperiode was Nij Quick Libben klaar voor het zaalseizoen. Het tweede team speelde een uitwedstrijd tegen hetzelfde Invicta 3 als op het veld, deze keer trok het ondanks een voorsprong en een prima pot, toch aan het korste eind met 13-10. Het vlaggenschip opende tegen MN en W dat een rentree heeft in de 4e klas want het speelde op het veld in een lagere klasse. Toch wist NQL dat het zelf moest scoren omdat het een ploeg is die goed kan verdedigen.

De wedstrijd opende met de pupillen van de week waarna de wedstrijd los kon. Toch kwam de wedstrijd een kwartier lang niet los, beide ploegen konden het gat in de korf niet vinden. Hoewel Nij Quick Libben wel iets beter was in de beginfase schoot het gehaast en onrustig. Mede daarom bleef MN en W knokken voor elke bal.

Pas na een kwartier opende Elisa Wouda met een omdraaiballetje, 1-0. Helaas bleek echter dat ondanks de waarschuwing van coach Schaafsma om vooral clean de duels in te gaan, dit voor het vlaggenschip moeilijk was, de 1-1 viel dan ook uit een strafworp.

NQL bleef moeizaam aanvallen maar hield nu wel de touwtjes in handen en liep uit naar 4-1 met een uitstekend spelende Ilse Raap en Einte Wassenaar. Bij rust echter hadden de tri-colores alweer 2 strafworpen om de oren gehad waarmee het MN en W in de wedstrijd hield, bij rust was het een magere 5-3.

Na rust opende Nij Quick Libben een stuk rustiger, Jaap Zwanenburg scoorde direct 6-3 en nam zijn ploeg bij de hand. Ook Maaike Hoekstra zette een ijzersterke 2e helft neer en scoorde een verdiende afstander waarna eveneens Bartel Visser, die een zware middag had met zijn snelle heer, 8-3 scoorde.

Toen Einte Wassenaar droog de 9-4 inschoot leek NQL door te stomen, niets was minder waar want weer kwam de klad erin bij de fanatieke thuisploeg. MN en W bleef met snelheid spelen en wilde zich niet gewonnen geven bij 9-6 leek de uitploeg weer enigszins terug te zijn. Maar Ilse Raap en Maaike Hoekstra gooiden de wedstrijd in het slot en een moeizame 11-6 overwinning werd veilig gesteld.