4 °C

Flamingo’s verliest van Quick '21

zo 14 november 2010, 20.40 uur

BURGUM - Zaterdag stond voor Flamingo’s haar eerste zaalwedstrijd op het programma. Na het behaald kampioenschap van vorig jaar is het doel om, in deze op papier zware 2e klasse poule, handhaving te bewerkstelligen. De eerste tegenstander van deze competitie was dan ook meteen een goede graadmeter voor Flamingo’s.

In Burgum werd er aangetreden tegen Quick’21 welke niet geheel onbekend was voor Flamingo’s. Na een aantrekkelijke eerste helft, was het de tweede helft Quick’21 die trefzekerder was en won de wedstrijd met 21-18.

De Tamminga-formatie had een uitermate prettige start van de wedstrijd. Na het eerste doelpunt van Quick’21, waren het Harold Piersma (3) en André Bosma (2) die binnen 10 minuten succes hadden voor Flamingo’s. Deze voorsprong werd de gehele eerste helft behouden door onder andere doelpunten van Sjoukje Attema (3), Janco Slingerland en André Bosma (ruststand 6-10).

Na rust bleek Flamingo’s niet met deze voorsprong om te kunnen gaan. In plaats van door te gaan met waar ze de eerste helft gebleven waren, ging men te veel statisch korfbal spelen. De eerste 5 minuten leek er nog niets aan de hand voor Flamingo’s. Er werd om en om gescoord door beide ploegen en Flamingo’s had zelfs een voorsprong van 5 punten (8-13). In deze fase van de wedstrijd toonde Quick’21 echter veerkracht en wist in no-time terug te komen tot 13-13.

Tot 18-18 wist Flamingo’s steeds aan de goede kant van de score te blijven, maar 10 minuten voor tijd sloeg het noodlot toe. Aan Flamingo’s zijde werd een strafworp gemist en Quick’21 wist op de andere kant genadeloos toe te slaan.

Middels een afstandschot en een dubieuze strafworp wist Quick’21 de overwinning binnen te halen. Flamingo’s probeerde de gelijkmaker nog te forceren, maar Quick’21 bepaalde de eindstand op 21-18. De doelpunten van Flamingo’s in de tweede helft werden gescoord door Sjoukje Attema 2, Harold Piersma 2, Janco Slingerland, Menno Schaafsma, Amarins van der Meer en André Bosma.

Volgende week zaterdag speelt Flamingo’s om 20.15 uur in de Houtmoune tegen de Parabool.