10.9 °C

Wêz Handich wint nipt van OKO

zo 14 november 2010, 21.48 uur

OPEINDE - Wêz Handich startte op 14 november de zaalcompetitie met een thuiswedstrijd tegen OKO/bies uit Opende. Wêz Handich speelde met Lisa Numan in de beginopstelling. Zij nam de plek in van De geblesseerde Anna de Vries.

Het was OKO die het sterkste uit de startblokken kwam. Voor ze het wisten keek Wêz Handich tegen een 0-2 achterstand aan. In het begin van de wedstrijd konden de Rottevalsters moeilijk in hun spel komen en bleef het tegen een achterstand van twee doelpunten aankijken. Met de 4-4 van Jacob van der Berg kwam Wêz Handich weer op gelijke hoogte.

De Rottevalsters waren toen vastbesloten met een voorsprong de rust in de gaan. Dit leek te lukken toen Michiel Veenstra vlak voor rust van afstand de 8-7 binnenschoot. Echter in de laatste seconden van de eerste helft wist ook OKO nog een doelpunt te noteren. Zo konden beide ploegen gaan rusten terwijl ze elkaar met 8-8 in evenwicht hielden.

Na de pauze nam Wêz Handich meer initiatief. De ploeg uit Rottevalle stelde orde op zaken. Twee afstandsschoten zorgden ervoor dat de thuisploeg een 10-8 voorsprong nam. OKO bleef stug doorknokken en wist met goed verdedigend spel het Wêz Handich ook in de tweede helft moeilijk te maken. De blauwhemden kregen geen kans om uit te lopen. Ingrid Hiemstra zorgde voor de 12-10. Dit gaf de Rottevalsters weer wat lucht, ondanks het feit dat de thuisploeg er niet in slaagde de voorsprong uit te breiden, lieten ze de tegenstander ook niet meer dichterbij komen.

Het feit dat de aansluitingstreffer van Opende komt op toch nog kon vallen, zorgde ervoor dat de spanning de gehele wedstrijd aanwezig was. De 14-12 eindstand kwam dan ook volledig overeen met het wedstrijdbeeld. Aan Wêz Handich zijde was er een belangrijke rol weggelegd voor Jan Zeinstra die sterk speelde met goed korfwerk en vier doelpunten. Volgende week speelt Wêz Handich op zaterdag een uitwedstrijd tegen Udriros uit Nieuwehorne.