7.9 °C

VKC verliest eerste zaalwedstrijd

ma 15 november 2010, 10.12 uur

SIEGERSWOUDE - Zondag 14 november speelden VKC/Arob antennebouw 1 en 2 thuis tegen Wordt Kwiek uit Jubbega. VKC 2 deed goede zaken, door de eerste wedstrijd in de tweede klasse met 11-9 te winnen. Het eerste team begon de zaalcompetitie minder voortvarend, zij verloren de partij met 8-12.

Na het startsignaal van scheidsrechter Batema, scoorde Andrea Klunder algauw het eerste doelpunt. Via een uitgespeelde kans, achter de korf. Vervolgens werd er in de eerste helft om en om gescoord, waardoor de wedstrijd nog alle kanten uit kon. Op een stand van 3-4 werd er gerust. Na de pauze liet WK zien voor de punten te willen strijden.

Door een kleine kans en afstandschot van de dames van WK, stond VKC op drie punten achterstand. VKC kon ook in de tweede helft met moeite de korf raken. WK had iets meer scherpte in het schot. Coach Jan Visser besloot de sterk spelende heren van het tweede in te zetten. Sander Visser, Engbert Henk Wiering en Rick Huijgen werden ingewisseld. Dit mocht echter niet baten, VKC wist in de tweede helft slechts 5 keer te scoren, tegenover 8 doelpunten van WK. Eindstand: 8-12.

Volgende week speelt VKC 1 in Oude Pekela tegen WSS.