7 °C

De tweede zege voor korfballers DTL

zo 21 november 2010, 13.29 uur

SNEEK - De eerste uitwedstrijd in deze competitie tegen Waterpoort in Sneek, een bekende tegenspeler voor DTL. Om 19.30 uur ging het fluitsignaal, met in het publiek twee trouwe fans.

Waterpoort begon met scoren, maar daar had DTL al snel een antwoord op. Het eerste kwartier werd er om de beurt gescoord. Na het ‘Hantumer kwartiertje’ vond DTL het wel mooi geweest. Het werd tijd om daar verandering in te brengen. Dit in positieve zin voor DTL. DTL probeerde uit te lopen. Tot de rust lukte dit aardig tot een stand van 7-10.

DTL wist dat het spel nog niet was gebeurd en dat ze in de tweede helft nog steeds moesten strijden voor de twee punten. Dit liet Waterpoort ook direct merken. Na 7 minuten werd de stand gelijk. Het kon nog alle kanten op. De laatste 20 minuten was net als in het begin van de eerste helft; het ging gelijk op. DTL probeerde nog één keer een gat te maken, maar dit lukte echter niet.

In de 26e minuut stond het 15-16. Door de ervaring wist iedereen dat er in 4 minuten nog heel wat kon gebeuren. Alleen werd er in deze tijd niet meer gescoord door beide partijen. Wat 2 punten voor DTL betekende.

Volgende week de wedstrijd DTL – Heerenveen om 19.45 uur in Holwerd. Komt allen!