7.9 °C

Quick’21 te sterk voor Invicta

zo 21 november 2010, 19.18 uur

OUDEGA - Na winst in de openingswedstrijd tegen Flamingo’s, boekte het eerste achttal van Quick’21 afgelopen zaterdag opnieuw een zege. In Kollum werd Invicta met 13-19 verslagen. De eerste helft kenmerkte zich door een hoog tempo aan beide kanten.

Doelpunten leverde het echter niet op, want bij rust was het slechts 5-6. Na rust werd er bij de Oudegaasters met meer overleg gespeeld, wat een verschil van twee doelpunten opleverde. Gerwold Hylkema, met 6 treffers de grote man bij Quick’21, zorgde halverwege de 2e helft met twee treffers voor de definitieve nekslag bij de Kollumers. Met nog een tien minuten te spelen was de stand 10-15 in het voordeel van de Spar/Adema-formatie.

Met een slotoffensief probeerde de thuisclub het tij doen keren en leek in de missie te slagen toen het 13-15 werd. De ploeg van trainer/coach Jan Piepers hield echter het hoofd koel en speelde de wedstrijd vakkundig uit. Met twee overwinningen uit evenveel wedstrijden staat de ploeg uit Oudega (Sm) samen met de Parabool aan de leiding in de 2e klasse B. Volgende week zaterdag krijgt de ploeg bezoek van het nog puntloze Oranje Zwart uit Zwolle. De wedstrijd, die gespeeld zal worden in sporthal de Westermar in Burgum, begint om 21.20 uur.