3.5 °C

Wêz Handich verliest van Udiros

ma 22 november 2010, 0.32 uur

ROTTEVALLE - Zaterdag speelde Wêz Handich haar tweede zaalwedstrijd, ditmaal tegen Udiros uit Nieuwehorne. Voor Wêz Handich een geheel nieuwe tegenstander; een jong team dat vorig seizoen gepromoveerd is naar de 3e klasse. Anna de Vries was weer blessurevrij en begon weer in de basisopstelling.

De 1e helft van de wedstrijd ging het met de scoreverloop gelijk op. Vooral de heren van Udiros wisten van afstand de scoren. Bij rust stond Wêz Handich op voorsprong: 8-9.

Na de pauze wist Michiel Veenstra de 8-10 te scoren voor Wêz Handich. Dit had Wêz Handich nodig om verder uit te kunnen lopen. Maar daarna wist een heer van Udiros tweemaal te scoren, waardoor het 10-10 werd. De wedstrijd ging daarna gelijk op wat betreft het scoreverloop. Bij Wêz Handich werd er gewisseld. De van een blessure herstelde Marco Hiemstra verving Pie Bouwmeester.

De laatste 10 minuten waren bepalend. Vanaf een 14-14 stand kwam de omslag. Mede doordat Udiros beter omging met de druk, gaven ze de eenmaal verworven voorsprong niet meer uit handen en bouwden deze uit. Het scorebord toonde bij het eindsignaal een voor Wêz Handich teleurstellende stand van 18-14.

Volgende week moet Wêz Handich uit tegen Wêz Warber/Wêz Fluch. Hopelijk kunnen dan beide punten worden meegenomen naar Rottevalle.