8.4 °C

Boelenslaan verliest van Spannum

za 27 november 2010, 19.44 uur

BOELENSLAAN - Boelenslaan moest zaterdag haar meerdere erkennen in zeer goed van afstand schietend Spannum. Boelenslaan speelde al beter dan vorige week. Er was meer inzet, alleen jammer dat er soms te gemakkelijk doelpunten worden weggegeven, door plaatsfouten etc.

Boelenslaan keek al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Het was Merle de Wind die met een inloopbal de aansluitingstreffer maakte 2-1. Dit was van korte duur want Spannum scoorde ook door een inloopbal 3-1. Boelenslaan haakte weer aan door een strafworp van Sietse de Boer 3-2. Ook nu scoorde Spannum direct 4-2. Toch kwam Boelenslaan op gelijke hoogte door een strafworp van Peter Hylkema en een inloopbal van Merle de Wind. Boelenslaan moest toezien hoe Spannum twee keer van afstand scoorde 6-4. Peter Hylkema maakte van middenafstand 6-5 en daarna liep Spannum makkelijk scorend uit naar 10-5. Boelenslaan probeerde er van alles aan, maar kon voor rust maar twee keer scoren Hillie van der Velde scoorde van afstand 10-6 en Joeke van der Velde scoorde van afstand 11-7, nadat Spannum door een inloopbal 11-6 had gescoord.

Spannum liep voor rust verder uit naar 14-7.Na rust een nog beter gemotiveerd Boelenslaan. Toch was het weer Spannum dat via twee kleine kansjes uitliep naar 16-7. Maar Boelenslaan bleef nu bij middels een klein kansje van Peter Hylkema en een afstandschot van Sietske Zuidersma werd het 16-9. Boelenslaan begon beter te combineren. Toch was het weer Spannum dat de voor- sprong verder uitbreidde naar 18-9. Maar door doelpunten van Merle de Wind en van Sietse de Boer Bleef het verschil gelijk 18-11. Er werd nu om en om gescoord 19-11 door Spannum en 19-12 door een strafworp van Peter Hylkema. 20-12 door Spannum en 20-13 door een afstandschot van Joeke van der Velde.

Spannum 21-13 en 22-13 Boelenslaan van afstand Merle de Wind 22-14 en een klein kansje van Sietse de Boer 22-15. Dit was tevens het laatste wapenfeit van Boelenslaan. Spannum kon door nog vier keer te scoren de eindstand op 26-15 bepalen. Boelenslaan speelt volgende week thuis tegen Lintjo.