4.2 °C

Flamingo's vergeet te winnen

zo 28 november 2010, 15.30 uur

HURDEGARYP - Het nog puntloze Flamingo’s ging op bezoek bij het hoger geklasseerde Tietjerk. Na een gelijkopgaande eerste helft wisten de buitenposter korfballers in het begin van de tweede helft een voorsprong van 5 punten op te bouwen. In het vervolg viel de doelpuntenmachine van de Tamminga-formatie echter stil en werd Tietjerk de ruimte gegeven om weer langszij te komen. Na een zinderende slotfase bleven de ploegen steken op een 16-16 gelijkspel.

Onder leiding van de uitstekend fluitende Henk Sjoerd Westra gingen beide ploegen furieus van start. Met een hoog tempo spelend wisten beide ploegen binnen enkele minuten tweemaal te scoren. Voor Flamingo’s wisten zowel Amarins van der Meer als Anneke Broekhuizen te scoren uit hun eerste poging.

In het vervolg van de eerste helft was het veelal Tietjerk dat een voorsprong van een punt nam en Flamingo’s dat daarna gelijk weer langszij kwam. Kort voor rust wist Flamingo’s het initiatief over te nemen en met een prachtig doorbraak van André Bosma werd een voorsprong van twee punten genomen. De stand bij rust was 7-9.

Na rust was Tietjerk nog wel de eerste die de korf wist te vinden maar het vervolg was voor Flamingo’s. Met scores van Harold Piersma en André Bosma werd een maximale voorsprong genomen van 5 doelpunten bij 9-14. Echter hierna sloeg het noodlot toe voor buitenposters. De ballen vielen plotseling niet meer goed en er sloop onzekerheid in de ploeg. Terwijl Tietjerk rustig door ging met scoren strandde menig buitenposter aanval in knullig balverlies. Zodoende wist Tietjerk vijf minuten voor tijd de gelijkmaker te noteren. In de laatste minuten kregen beide ploegen nog enkele goede kansen maar dezen werden niet meer benut. Eindstand 16-16.

Flamingo’s heeft hiermee haar eerste punt behaalt in de 2e klasse A. Coach Thea Sjoerdstra, die aangeven heeft na dit seizoen afscheid te nemen van haar functie als coach bij flamingo’s, was uiteindelijk tevreden met het behaalde punt. Ze merkte terecht op dat aan de ene kant een voorsprong van vijf punten genoeg had moeten zijn om de wedstrijd te winnen maar aan de andere kant dat Flamingo’s de wedstrijd ook had kunnen verliezen in de laatste minuten.

Flamingo’s speelt komende zaterdag 4 december haar volgende wedstrijd tegen V&V om 20:30 uur in De Houtmoune te Buitenpost.