8.4 °C

Olympia wint van OWK

zo 28 november 2010, 20.57 uur

TWIJZEL - Vandaag stond voor Olympia de wedstrijd tegen OWK op het programma. Een belangrijke wedstrijd. Na de zure nederlaag van vorige week moest er vandaag weer gewonnen worden om bovenin mee te doen. Pupil van de week Maaike Veldman bracht nadat alle spelers waren voorgesteld aan het publiek de bal in het veld doormiddel van een inloopbal. Hierna gaf scheidsrechter Dhr. S. de Boer uit Rottevalle het startsein.

Olympia startte voortvarend Annie Terpstra wist van afstand in minuut één raak te schieten. OWK had hier al snel een antwoord op en maakte doormiddel van een vrijebal 1-1. Zo ging het tot de twaalfde minuut in de eerste helft gelijk op, hierna wist Olympia een verschil te maken van twee of drie doelpunten. De ruststand was dan ook 10-7.

Na rust moest Olympia opnieuw in het spel komen. Vele kansen werden er gecreëerd maar niet afgerond. Na een lange aanval van OWK werd er door hen wel gescoord. Zo werd het 10-8. Olympia had hier al snel een antwoord op en wist doormiddel van Douwe Tadema en Petra van den Broek een verschil te maken van vier doelpunten. De gasten uit Oostwold gaven het niet op en kwamen terug tot 13-12 en later tot 16-15. Nadat eerst een inloopbal van Olympia werd afgekeurd, wist Petra van den Broek toch het verschil weer groter te maken. Dit werd ook de eindstand 17-15.

Doelpunten werden gemaakt door: Jarich Hiemstra 5, Sietze Dijkstra 3, Annie Terpstra 2, Petra van den Broek 2, Douwe Tadema 2, Alletta Hoving 1, Liekele Dijkstra en Marieke de Jong 1