3.5 °C

DTL zet goede reeks voort

zo 28 november 2010, 21.00 uur

HANTUM - Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Heerenveen op het programma. DTL en Heerenveen staan samen met ROG bovenaan en hebben in het begin van deze competitie nog geen punten verloren. Dit beloofde een zeer spannende wedstrijd te worden en dit werd het ook tot aan de laatste minuten. Heerenveen begon scherp aan de wedstrijd door twee maal te scoren.

Na vakwissel wist DTL in de volgende aanvallen dit meteen weer gelijk te trekken. De scores gingen tot aan de rust om en om, Heerenveen was steeds degene die als eerste scoorde. Er werd met 6-6 gerust. Na de rust was het DTL die nu voor het eerst op voorsprong kwam. Heerenveen antwoordde meteen, net zoals DTL de hele 1e helft deed. Zowel Heerenveen als DTL konden niet uitlopen, de ploegen bleven dicht bij elkaar en waren zeer aan elkaar gewaagd.

Het vele publiek en de reserves van DTL gingen achter de ploeg staan. In de 21e minuut sloeg DTL een gat van drie door scores van Wytse Kuipers en Wybe Zijlstra. Heerenveen kwam dichterbij door twee maal te scoren, Sietske de Vries onderbrak deze scores door van afstand raak te schieten. Met nog 2 minuten te gaan ging Heerenveen voor alles of niets, dit resulteerde voor hen in een doelpunt. Er werd extra druk door Heerenveen op de aanvallers van DTL gezet maar deze bleven rustig door korfballen.

DTL speelde dit goed uit zodat Antsje de Jong via een doorloopbal wist te scoren. Hierna kon DTL vrij ademen en waren de twee punten een feit! Heerenveen mocht nog wel één keer aanvallen maar hier kwam geen doelpunt meer uit. Na deze aanval blies de goed leidende scheidsrechter af en heeft DTL weer twee punten te pakken!

Volgende week staat DFD op het programma, deze wedstrijd begint om 20.20 te Oentsjerk. Hopelijk kunnen we ook nu weer rekenen op ons publiek!