5 °C

VKC verliest nipt

ma 29 november 2010, 11.00 uur

SIEGERSWOUDE - De derde speelronde voor VKC/AROB Antennebouw bracht OKO/Bies uit Opende naar Ureterp. De laatste jaren komen beide teams elkaar veelvuldig tegen, elke keer resulteert dat in een spannende wedstrijd. Beide teams zijn dan ook goed aan elkaar gewaagd zo ook dit weekend.

Het team van Jan Visser is op enkele posities veranderd, hiermee hoopt deze weer vuur en plezier binnen de lijnen te zien te krijgen. En dat pakte ook zo uit. VKC/AROB Antennebouw dat de afgelopen weken niet denderend van start ging nam nu het voortouw. Via 3-0 en 6-1 liep de thuisploeg uit naar 8-4 en uiteindelijk een ruststand van 9-5.

Wat hieraan opvalt is dat hiervan vier strafworpen waren die driemaal door Rolien Benedictus afgerond werden en een maal door Rick Huijgen. Sterker nog ,de helft van de doelpunten in de eerste helft kwamen uit standaard situaties.

De tweede helft veranderde er niet veel, alleen OKO/Bies kwam iets sterker en scherper het veld op, dit resulteerde zelfs in een 10-10 gelijke stand. Het derde en vierde doelpunt van Engbert Henk Wiering bracht weer wat lucht maar de Siegerswoudsters waren niet in staat om de voorsprong te behouden. Op 13-13 kwam OKO/Bies opnieuw langszij met nog maar een paar minuten op de klok.

Een schot vanaf de zijlijn door een dame van OKO/Bies bracht de Openders voor het eerst op voorsprong. In de laatste seconden kreeg Rick Huijgen nog de kans op de gelijkmaker, maar hij was niet in staat om de strafworp te verzilveren, die Herwin van den Hengel had verdiend. De strijd die werd vertoond tijdens dit duel geeft hoop voor volgende week wanneer VKC/AROB Antennebouw op bezoek gaat bij Wêz Handich uit Rottevalle.