7.8 °C

KC Tietjerk wint in Kollum van Invicta

zo 5 december 2010, 16.53 uur

KOLLUM - Zaterdag speelde Tietjerk een wedstrijd tegen Invicta. Invicta is een bekende tegenstander voor Tietjerk en de wedstrijden tegen dit team zijn altijd erg spannend. Na een ritje door de sneeuw naar Kollum en na een uitstekende wedstrijd van Tietjerk 2 te hebben gezien, mocht Tietjerk 1 aantreden. Het team deed wat het moest doen en won met 14-18.

Vanaf het begin van de wedstrijd was Tietjerk scherp en werd er gescoord. Via geduldige aanvallen werd het 0-2 en later 2-4. Verdedigend werden er weinig foutjes gemaakt en werd het Invicta lastig gemaakt. Dit resulteerde in een ruststand van 5-9.

In de pauze werd er op gehamerd zo te blijven spelen, zodat we de wedstrijd eenvoudig konden uitspelen. De eerste 10 minuten van de tweede helft lukte dit goed. Het verschil bleef steeds 4 doelpunten, al werd het spel slordiger. Invicta begon steeds feller te spelen en Tietjerk ging hier in mee. Hierdoor kon Invicta het gaatje iets verkleinen en werd het 11-13. Het leek even spannend te worden, maar door twee doelpunten van Popke Wijma werd het gat weer 4 punten en kon Tietjerk de wedstrijd uitspelen. De eindstand was 14-18.

Tietjerk 1 en Tietjerk 2 namen dus de punten mee uit Kollum. Beide teams staan momenteel in de middenmoot. Volgende week komen de teams van Oranje Zwart in Tietjerk op bezoek en we hopen de punten dan in eigen huis te houden.