10 °C

KV Drachten pakt eerste punt

zo 12 december 2010, 16.10 uur

DRACHTEN - KV Drachten/Van der Wiel pakt eerste punt

GROU - Voor de korfballers van KV Drachten/Van der Wiel was er afgelopen zaterdag alles aan gelegen te winnen van Mid-Fryslân. De ploeg van Nico Kraan staat er na drie verloren wedstrijden alles behalve florissant voor. De voor spelers en publiek spannende en attractieve derby eindigde in 27-27.

In de eerste helft had Mid-Fryslân het betere spel, maar konden de Drachtsters op vechtlust in de buurt blijven. De vorige week vader geworden Arnoud Doornbos was in de eerste helft opnieuw belangrijk met een aantal mooie afstandsschoten. Ondanks het goede spel, keek Drachten in de rust tegen een kleine achterstand aan (13-12).

Drachten/Van der Wiel kwam beter de kleedkamer uit dan Mid-Fryslân en pakte brutaal de leiding. Onder aanvoering van Jolanda Klos en Romke Adema hielden de Drachtsters steeds een voorsprong van twee punten. Met creatieve aanvallen werd de verdediging van Mid-Fryslân meerdere keren te kijk gezet. In de slotfase werd er door de thuisploeg steeds opportunistischer gespeeld en dat pakte uiteindelijk slecht uit voor Drachten/Van der Wiel. In de laatste minuut werd door Marvin Smorenburg de gelijkmakende 27-27 op het bord gezet.

Scores Drachten/Van der Wiel: Jolanda Klos 9, Romke Adema 7, Arnoud Doornbos 4, Geale Tadema 3, Suzanne Bozuwa 1, Marten Penninga 1, Willemien Oenema 1 en Sytske Jellema 1. Aanstaande zaterdag speelt Drachten/Van der Wiel om 19.30 uur een thuiswedstrijd tegen OVVO. Locatie: Korfbalhal Drachten, Sportlaan 7.