2.6 °C

Zware nederlaag Oerterp in Delft

zo 12 december 2010, 19.15 uur

URETERP - Tegen een van de titelkandidaten, Excelsior uit Delft, was Oerterp afgelopen zaterdag niet opgewassen. In het begin leek Oerterp nog redelijk mee te kunnen komen maar na het tweede deel van de eerste helft was het over en sluiten.

Na tussenstanden van 2-0 en 6-4 liep Excelsior snel uit naar een 18-7 ruststand. Excelsior wist te scoren over veel schijven en gaf verdedigend veel druk. Dit in combinatie met een sterke rebound zorgde ervoor dat Oerterp er volledig niet aan te pas kwam.

Na rust probeerde Oerterp nog een beetje in het spoor te blijven, maar er was geen houden aan. Bij Excelsior lukte alles en bij Oerterp verdween het vertrouwen als sneeuw voor de zon. Via een maximale marge op 28-8 werd een 30-11 eindstand bereikt. Ids Auke Boersma over deze wedstrijd: ‘ze waren simpelweg op alle fronten sterker’. Hiermee kan deze wedstrijd ook het best samengevat worden.

Voor Oerterp is het zaak om ook van dergelijke wedstrijden te leren. Dit zijn niet de wedstrijden die gewonnen hoeven te worden. Komende donderdag haalt Oerterp om 21.00u(!) in Amsterdam de wedstrijd van vorig weekend in tegen Rohda. Opnieuw een lastige wedstrijd tegen een hooggeklasseerde ploeg. Daarna is Oerterp maar liefst drie weekenden vrij. Hopelijk bezorgt Oerterp zichzelf nog een mooi kerstcadeau!

Oerterp 2 had geen enkele moeite met CSL 3 in Stiens. De thuisploeg nam nog wel het eerste doelpunt voor haar rekening maar daarna was het gedaan met de tegenstand. Met de stand 6-16 werd er gerust. Na de pauze leek Oerterp door te gaan waar ze gebleven was en liep verder uit naar 6-18. Hier stokte het scoren voor Oerterp, CSL nam het initiatief even over en kwam terug tot 11-18.

Dichterbij liet Oerterp het niet komen en bracht de eindstand op 12-21. Oerterp blijft met deze uitslag de (ongeslagen) koploper.