9.1 °C

VKC pakt eerste punten

zo 12 december 2010, 20.14 uur

SIEGERSWOUDE - Zondag stond de wedstrijd VKC AROB Antennebouw tegen Wez Warber/ Wez Fluch op het programma. Wez Warber/ Wez Fluch is voor VKC een bekende, zowel in de zaal- als veldcompetitie treffen zij elkaar, waarbij de punten vaak aan de zijde van VKC blijven.

VKC wist vandaag haar eerste punten te pakken, er werd dan ook gewonnen met een stand van 16-12. De ploeg van coach Jan Visser begon de wedstrijd scherp, het was dan ook VKC die de score opende via een afstandschot van Engbert-Henk Wiering. VKC ging door met het opzetten van goede aanvallen, dit resulteerde in doelpunten van onder andere Rolien Benedictus, Rick Huijgen en Ilse Blok. VKC wist een gat te slaan tot 6-2. Wez Warber/ Wez Fluch kwamen voor de rust nog goed terug, met een stand van 7-6 werd de rust ingegaan.

Na de rust was het een dame van Wez Warber/ Wez Fluch die de gelijkmaker scoorde, 7-7. VKC gaf hier gehoor aan en wist opnieuw een gat te slaan, 16-10. Wez Warber/ Wez Fluch wist nog 2 doelpunten te verzilveren. De scheidsrechter floot af bij een stand van 16-12 in het voordeel van VKC.

VKC 2 won knap van Rodenburg 2. Na een voortvarende start kwam Rodenburg na rust terug tot 10-10. In de spannende slotfase trok VKC uiteindelijk aan het langste eind. Er werd met 13-12 gewonnen.

De eerste volgende wedstrijden van VKC 1&2 zullen in het nieuwe jaar op zaterdag 8 en zondag 9 januari worden gespeeld. Hierbij zal VKC 2 zaterdagavond spelen tegen Ritola 2 en VKC 1 zondagmiddag tegen Des 1.