4.4 °C

Verdiende winst Quick’21 in derby

zo 12 december 2010, 21.34 uur

OUDEGA - Het vlaggenschip van de korfbalvereniging Quick’21 heeft afgelopen zaterdag in een volle sporthal “de Westermar” in Burgum buurtgenoot V.& V. met duidelijke cijfers teruggewezen; 22-16. Voor Quick’21 de 4e zege op rij, waardoor de ploeg van trainer/coach Jan Piepers mee blijft doen in de titelrace.

Beide teams startten furieus na het eerste fluitsignaal. Binnen 5 minuten stond er een 3-4 tussenstand op het scorebord. Het publiek ging er dan ook eens goed voor zitten en zag de gasten halverwege de eerste helft een 6-8 voorsprong nemen. Quick’21 ging teveel in het hoge tempo van de “Garypers” mee en maakten verdedigend teveel onnodige fouten. De Spar/Adema-formatie herstelde zich in het 2e deel van de eerste helft, begon zorgvuldiger te spelen en nam het initiatief over.

Dit resulteerde in een 12-10 voorsprong bij rust. Na de pauze bleef het verschil twee doelpunten tot de 10e minuut, toen Gerwold Hylkema, topschutter met 8 doelpunten, Quick’21 op een 16-12 voorsprong zette. Even leek de spanning terug te komen in de wedstrijd toen V.& V. halverwege de 2e helft op 16-14 kwam, maar Quick’21 hield het hoofd koel. Opnieuw was het Gerwold Hylkema met twee belangrijke treffers die voor de definitieve beslissing zorgde. V. & V. gaf zich gewonnen en de Spar/Adema-formatie zette de gasten zelfs mede door twee treffers van de prima spelende Frederik v.d. Zee op een 21-15 achterstand. In de slotfase wisten beide ploegen nog eenmaal te scoren, waarna de prima fluitende scheidsrechter Munneke de wedstrijd affloot.

Door de overwinning blijven de Oudegaasters in het spoor van koploper De Parabool, dat eveneens nog ongeslagen is, maar al 5 wedstrijden heeft gespeeld. Ook Quick’21 2 blijft door de 19-16 overwinning tegen de reserves van Noordenveld op titelkoers. De TechnoMarand-formatie staat met 8 punten uit 4 wedstrijden aan kop van de ranglijst, gevolgd door Oranje Zwart dat ook 8 punten heeft, maar dan uit 5 wedstrijden.

Volgende week speelt de Quick’21-selectie opnieuw een thuiswedstrijd in sporthal “De Westermar”. Quick’21 1 neemt het om 19.00 uur op tegen Tietjerk 1, waarna de beide reserveteams van de verenigingen het tegen elkaar op nemen.