10 °C

KC Tytsjerk, voor al uw degradatiezorg

ma 13 december 2010, 14.05 uur

TYTSJERK - Nadat eerder op het veld Harich en 2 weken geleden Flamingo’s hun eerste punten konden bijschrijven na een duel met Tytsjerk, was het nu de beurt aan Oranje zwart. Die ploeg stond na 4 wedstrijden nog onderaan met nul punten, maar dat dit niet hoeft te betekenen dat je dan ook het minste team hebt bewees de ploeg uit Zwolle. Ook zij kwamen na een bezoek aan Tytsjerk van de hatelijke nul af en zegevierden met 14-16.

De wedstrijd begon scherp, binnen een minuut hadden beide teams al gescoord en stond het 1-1. Doordat Tytsjerk moeizaam scoorde deze wedstrijd konden de gasten het eerste gaatje slaan, ze namen halverwege de eerste helft een 3-5 voorsprong. Tytsjerk voerde verdedigend de druk wat op en doordat de ballen nu even wel vielen werd dit gaatje bij de rust alweer gedicht: 9-9.

Aan het einde van de eerste helft was Tytsjerk de betere ploeg en hoopte dat ze dit in de tweede helft konden doorzetten. Helaas liep het anders… Het was steeds OZ wat op voorsprong kwam en Tytsjerk dat weer op zoek moest naar de gelijkmaker. Op 11-11 nam Tytsjerk voor het eerst, en ook voor het laatst, een voorsprong: 12-11.

Een voor Tytsjerk steeds groter wordend probleem was de schotloosheid in het 2e aanvalsvak. Dit brak de thuisploeg in de tweede helft op, het andere vak kon het verdedigend niet langer dichthouden en OZ gaf de genadeklap door met nog 4 minuten te spelen de 13-15 te scoren. Beide ploegen scoorden nog een keer wat de 14-16 eindstand op het bord zette. Een terechte overwinning voor de gasten die bijna de gehele wedstrijd op voorsprong stond, en vooral, de beschikking hadden over 2 vakken die scoorden.

Een tegenvaller, want voor een Tytsjerk in normale doen had er vandaag zeker meer in gezeten.

Tytsjerk staat momenteel met 5 punten uit 5 wedstrijden in de middenmoot. En aangezien er vaak van de bovensten word gewonnen en van de ondersten verloren, is dit ook een terechte klassering. Wil Tytjerk bovenin meedraaien in de tweede klasse zal het die wisselvalligheid moeten zien kwijt te raken. Er restten nog 2 wedstrijden tot de helft van de competitie, tegen V en V, en tegen Quick (oudega). Wil men niet in deze sterke 2e klasse in degradatiegevaar komen, moet er minimaal een van die wedstrijden worden gewonnen.

Komende zaterdag speelt men uit tegen Quick, deze ploeg heeft de 4 voorgaande wedstrijden allemaal gewonnen. Quick is één van de bovensten dus, misschien zit er dan weer een overwinning in voor Tytsjerk.