3.5 °C

Nij Quick Libben in topper niet goed

ma 20 december 2010, 10.55 uur

FERWERT - Nij Quick Libben moest de topper spelen tegen DWA/Argo die het hele seizoen al ongenaakbaar bovenaan staan. Toch deden de friezen het goed de laatste wedstrijden en kreeg bovendien het minst aantal doelpunten tegen, de verwachtingen waren dan ook hoog gespannen bij vriend en vijand.

Helaas gaat het kerstkampioenschap voorbij aan de Geastmers want het speelde matig en kon dus onvoldoende vuist maken tegen een tegenstander die daardoor niet eens top hoefde te spelen. Even daarvoor had het tweede team haar eerste volledig terechte overwinning binnengesleept.

Vooraf wist Nij Quick Libben dat het vandaag goed moest zijn en moest scoren wilde het een kans maken tegen de Groninger ploeg.

Het begon dan ook prima hoewel bij beide ploegen toch wel spanning voelbaar was, de tribunes waren dan ook goed gevuld. Taktisch hadden de friezen het goed voor elkaar want zowel verdedigend als aanvallend speelde de thuisploeg de eerste 20 minuten goed. Elisa Wouda scoorde de 1-0 maar dit was pas na een minuut of 8. Ook de Winsumers hadden moeite om het tegenspel van Nij Quick Libben te ontrafelen. De zwart-rood-groenen waren dan ook sterker in de beginfase hoewel het scoren nog moeilijk ging. Sietske Hoekstra scoorde 2-1 maar bij 2-2 was de wedstrijd weer gelijkopgaand.

Toch zou de Jansma-brigade de touwtjes in handen nemen, Elisa Wouda scoorde haar 2e waarna er een lange fase door beide kanten niet gescoord werd, slordige aanvallen van beide kanten werden afgewisseld met goeie momenten waarin de korf echter niet gevonden werd. Toch was het Einte Wassenaar die de belangrijke 4-2 maakte. Ook in deze fase bleef Nij Quick Libben licht in het voordeel maar DWA/Argo drong wel sterk aan. Het uitstekende verdedigen hield de gastheren erg lang op de been maar bij 4-4 hield Nij Quick Libben op te scoren waardoor kleine foutjes direct belangrijk werden want DWA/Argo was kalm en bleef scoren, bij 4-7 was het rust en had coach Schaafsma het nodige herstelwerk te verrichten.

Maar na rust kwam Nij Quick Libben niet meer in de wedstrijd, er werd keihard gewerkt maar niemand kon opstaan om de ploeg bij de hand te pakken waardoor het een moeizaam gevecht tegen zichzelf werd. DWA/Argo daarentegen vond het allemaal prima en mikte op de juiste momenten raak hoewel het nog steeds hard moest werken want de Geastmer verdediging bleef stug en keihard knokken.

Maar bij 5-10 was duidelijk dat Nij Quick Libben haar niveau van vorige week bij lange na niet kon benaderen. Open kansen werden door de gastheren vakkundig om zeep geholpen waarmee het vlaggeschip zichzelf geen dienst bewees. De wedstrijd werd dan ook in een zeer teleurstellende 6-14 afgesloten waarmee DWA/Argo zich terecht kerstkampioen mag noemen.

"We haalden bij lange na niet ons normale niveau, dat is natuurlijk dodelijk tegen een kampioenskandidaat en hoewel we tegen hen de punten niet hoeven te pakken is dat toch wel teleurstellend" zei coach Christiaan Schaafsma later, daaraan toevoegend: "maar we hebben de jongste ploeg in deze poule en dit verlies relativeren hoort bij ons leerproces, onze kans komt nog."