Account
Logo
Zoeken
7.9 °C
© Jochem Wiersma

Bouwplannen MFA Holwerd klaar

wo 22 december 2010, 22.55 uur

HOLWERT - Woensdagavond zijn in "It Sintrum" in Holwerd, de bouwplannen gepresenteerd voor de bouw van de Multifunctionele Accomodatie(MFA) in Holwerd.

Zo'n 80 mensen kwamen naar deze informatie bijeenkomst waarin door de werkgroep MFA en de architect uitleg werd gegeven over de bouwplannen.

Voorzitter Harm Kamstra van de werkgroep MFA gaf middels een presentatie uitleg over de bouw van de Multifunctionele Accomodatie. Toen in 2007 sporthal "De Ynset" op de lijst met mogelijke bezuinigingen van de gemeente Dongeradeel stond, kwam het dorp in actie. En niet zonder succes. Tot grote vreugde van de Holwerders, besloot de gemeenteraad op 22 februari 2007 dat de sloop van de sporthal van de lijst werd geschrapt, maar dat er wel goed gekeken moest worden naar een betere invulling van de sporthal.

Architect Lieuwe Zijlstra gaf met een presentatie een duidelijke uitleg over het door hem ontworpen MFA. Een gebouw waarin de sporthal, de voetbalclub, de peuterspeelzaal, de kinderopvang, Anneke's lifestyle, het dorpshuis en het jeugdwerk onderdak vinden. De kosten worden geschat op zo'n 2,2 miljoen Euro. Er wordt zo'n 1,9 miljoen aan subsidies en bijdragen verkregen. Door zelfwerkzaamheid kan er een kwart miljoen Euro worden verdiend. Op de begroting is nog wel een tekort, maar men verwacht die door een bezuinigingsronde te kunnen wegwerken.

Na de presentatie van de architect werden de inwoners in de gelgenheid gesteld om vragen te stellen over de bouwplannen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Veel belangstelling op vlooienmarkt in Buitenpost

Veel belangstelling op vlooienmarkt in Buitenpost





tech & media

Muziektheater zoekt zangers en acteurs

Muziektheater zoekt zangers en acteurs





regionaal nieuws

Lelylijn: 'Er is maar één station en dat is Drachten'

Lelylijn: 'Er is maar één station en dat is Drachten'