Account
Logo
Zoeken
5.8 °C

Frigro overtuigend langs Veenwouden

zo 9 januari 2011, 12.39 uur

FEANWALDEN - Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Veenwouden op het programma voor de Scheepvaartbedrijf Van Santen formatie uit Gerkesklooster – Stroobos. De wedstrijd werd in de periode naar rust definitief naar de hand van het eerste team van Frigro gezet, daarna werd het spel wat minder. Echter met een 7 – 14 overwinning werden de twee punten verdient mee naar huis genomen.

Vreemd was het wel om te spelen, gezien het verdriet bij buurtvereniging DTS door het plotselinge overlijden van Hendrik Hein de Vries. Iets wat bij de oudere spelers van Frigro de herinnering aan onze Hein Bosma naar boven haalt. Vanaf deze plaats wensen alle mensen van Frigro de vrouw van Hendrik Hein, familie, vrienden en alle leden van DTS veel sterkte voor de komende tijd.

Direct van het begin waren de spelers van Frigro scherp, er werden goede aanvallen vertoond en verdedigend werd er weinig ruimte gegeven aan de tegenstander. Tweemaal door acties van Wilfred moest een heer van Veenwouden overnemen en dit werd prima door Wim Oostra door uitstarters afgerond, stand 0 – 2.

Nadat een heer van Veenwouden de nul van het scorebord had gehaald, was het Koen Wouda die van afstand raak schoot. De heren Wilfred en Wim Oostra lieten andermaal dezelfde aanval zien en weer werd dit afgerond door Wim Oostra, stand 1 – 4. Nadat Veenwouden nog eenmaal door een strafworp scoorde was het Frigro die met doelpunten van Koen Wouda en Willem Oostra de ruststand op 2 – 6 bracht.

Na rust was het maar één ploeg die er aan te pas kwam. Goede aanvallen werden gespeeld wat de meeste keren ook tot doelpunten leidde. Maar liefst vijf doelpunten op rij voor de geel /zwarten uit het tweelingdorp. Doelpunten werden gemaakt door Wilfred Oostra (2x), Karin van der Molen – de Graaf, Annet Oostra en Koen Wouda. Tessa de Poel kwam in de ploeg voor Annet Oostra. Het spel aan Frigrozijde werd wat minder secuur. Aanvallen waren op zich wel goed, echter de afronding of de beslissende pass was niet goed.

Het was Veenwouden wat door middel van een strafworp en een afstandschot de stand op 4 – 11 bracht. Willem Oostra scoorde een uitstarter, daarna schoot een heer van Veenwouden tweemaal van afstand raak, stand 6 – 12. Frigro pakte het weer wat beter op, het was Willem Oostra die van afstand raak schoot en Tessa de Poel scoorde een uitstarter. Vlak voor tijd was het een strafworp voor Veenwouden wat de stand op 7 – 14 bracht.

De doelpunten aan Frigrozijde werden gemaakt door: Wim Oostra, Willem Oostra en Koen Wouda allen 3, Wilfred Oostra 2, Annet Oostra, Tessa de Poel en Karin van der Molen – de Graaf. Volgende week speelt het eerste team van Frigro een belangrijke wedstrijd tegen koploper DWA, een ploeg zonder verliespunten tot op heden. Frigro heeft twee verliespunten opgelopen, tegen DWA.

De wedstrijd begint om 21.15 uur in de Ripperdahal in Winsum (Gr.). Oproep aan alle supporters van Frigro, kom het vlaggenschip steunen als negende man.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag


regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette



regionaal nieuws

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland




regionaal nieuws

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân