6 °C

DTL verliest terecht van Elburg

zo 9 januari 2011, 12.40 uur

HANTUM - DTL moest afgelopen zaterdag afreizen naar Elburg om daar aan te treden tegen de gelijknamige korfbalclub. Na een lange reis en een bakje koffie was het tijd om te gaan inschieten.

Aan het begin van de wedstrijd was het Elburg dat met scherp schoot en waarbij de aanvallen van DTL te onzorgvuldig en wat te gehaast waren. Dit resulteerde al snel in een vroege achterstand van 6-2. Na een kwartier spelen werden de mensen op de juiste plaats gezet, werd er beter verdedigd en kon DTL sterk terugkomen naar 8-6.

In deze fase had DTL het betere van het spel maar de beide schutters van Elburg hadden deze avond geen moeite om de korf te vinden. Daarentegen was DTL zeer ongelukkig in de afronding waarbij de bal keer op keer uit de korf draaide en stuitte. Voor rust werd er door beide ploegen nog eenmaal gescoord 9-7.

Na rust was het zaak om verdedigend de aanval van Elburg veel te storen en hun sterke rebound onder druk te zetten wat in de eerste 10 minuten goed slaagde. DTL kon hierdoor terug komen naar 11-11 en op dat moment leek het er ook op dat DTL door zou kunnen drukken. Maar het was weer de afronding die te wensen over liet. Ook waren er in deze fase van de wedstrijd een aantal miraculeuze beslissingen van de verder overigens goed leidende leidsman wat DTL nekte. Hierna leek het of DTL was uitgespeeld en kon het niet nogmaals terugkomen van een achterstand. Hierdoor verloor DTL, met de overigens wat geflatteerde eindstand, van Elburg met 19-13.

Volgende week mag DTL wederom een lange reis richting het midden des lands maken om dan aan te treden tegen ASVD uit Dronten.