8.3 °C

Quick’21 duidelijk van slag

zo 16 januari 2011, 19.26 uur

OUDEGA - Het vlaggenschip van de korfbalvereniging Quick’21 verloor afgelopen zaterdag in de 2e klasse B voor de 3e keer op rij. In Buitenpost bleek hekkensluiter Flamingo’s met 15-14 te sterk voor de Spar/Adema-formatie.

Door de nederlaag kunnen de titelaspiraties van de Oudegaasters in de ijskast en zal men moeten zorgen niet in de gevarenzone te belanden. Beide ploegen deden niet veel elkaar onder en scoorden om en om. Quick’21 stond bij rust met klein verschil voor ; 7-8.

Na rust hetzelfde spelbeeld als de eerste helft. Beide ploegen hardwerkend, maar van goed korfbal geen sprake. Halverwege de 2e helft prijkte er een 12-12 tussenstand op het scorebord. Hierna verzaakte de Spar/Adema-equipe en kon de thuisclub een 15-12 voorsprong nemen en speelde het een gelopen koers.

Volgende week zaterdag speelt Quick’21 een thuiswedstrijd tegen de nieuwe rode lantaarndrager ; Invicta. De Oudegaasters zullen deze wedstrijd in winst om moeten zetten om niet verzeild te geraken in de onderste regionen van de 2e klasse B. De wedstrijd in sporthal “De Westermar” in Burgum , begint om 18.30 uur.