3.1 °C

Offday nekt Wêz Handich

zo 16 januari 2011, 19.35 uur

ROTTEVALLE - Zondagmiddag mochten de Rottevalsters na een overtuigende en verdiende overwinning op koploper WSS van vorige week het opnemen tegen OKO/BIES uit Opende. Het zou een mooie dag kunnen worden want dankzij de punten van vorige week waren er weer promotievooruitzichten.

Met de beoogde winst op OKO/BIES kon er een mooi gat op de achtervolgende ploegen worden geslagen. Aan het begin van de wedstrijd had Wêz Handich het bijzonder lastig om tot scoren te komen en dit vertaalde zich uiteindelijk dan ook in een “dramatische” ruststand van 4–3.

Er werd zonder beleving gespeeld, veel te weinig gescoord en voor onze meegereisde supporters was het haast te erg om er naar te moeten kijken. Het duurde maar liefst twintig minuten voordat de hatelijke “1” aan de kant van de Rottevalsters verdween.

De matige ruststand werd vooral veroorzaakt door de heren van Wêz Handich die normaal garant staan voor de meeste doelpunten, maar het in de eerste helft helemaal lieten afweten. U zult zich afvragen was er dan géén enkel lichtpuntje te bespeuren? Het duurde even maar aan het einde van de tweede helft viel dat toch nog te bespeuren. Na enkele snelle doelpunten aan beide kanten werd er van vak gewisseld, na vijf minuten spelen in de tweede helft, bij een stand van 6–4. Het duurde daarna net als in de eerste helft maar liefst bijna twintig minuten voordat er weer gewisseld werd, maar deze keer met een beter perspectief voor Wêz Handich het was namelijk 6–6 geworden.

Uiteindelijk na een collectieve “offday” van Wêz Handich heeft OKO/BIES de punten thuis weten te houden met als eindstand een voor Wêz Handich toch wel beschamende 8–7.

Volgende week moeten we de wedstrijd tegen Udiros weer het beste beentje voorzetten: met deze ploeg hebben we namelijk nog een appeltje te schillen. Doelpunten makers: Jacob van den Berg 5, Hester Witteveen 1, Ingrid Hiemstra 1.