5.2 °C

Frigro wint van koploper

zo 16 januari 2011, 20.10 uur

GERKESKLOOSTER - Zaterdag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor de ploeg uit Gerkesklooster – Stroobos. De Scheepvaartbedrijf Van Santen-formatie moest aantreden tegen koploper DWA / Argo, de ploeg waartegen Frigro de enige verliespunten had oplopen. DWA / Argo had nog geen verliespunten geleden.

Iets waar vandaag verandering in kwam. Frigro begon niet geweldig aan de wedstrijd, maar vond langzaam het eigen spel. Na een eerste gat van 3 doelpunten in het voordeel van Frigro wist DWA / Argo nog redelijk terug te komen, echter bij een tweede uitloop in doelpunten was de Groningse ploeg niet bij machte om dit te niet te doen. Eindstand 7 – 13.

Onder leiding van een Groningse scheidsrechter die voor beide partijen gelijkwaardig floot begon om 21.15 uur de wedstrijd in Groningse Winsum. Op basis van publiek stonden de geel / zwarten al met 1 – 0 voor. Er was een grote groep meegereisd naar het eerste team van Frigro.

Frigro begon niet geweldig aan de wedstrijd, het leek wel of er wat spanning op de spelers stond. Te makkelijk doelpunten tegen in de verdediging en de aanvallen waren vaak na 1 schot al weer gebeurd. DWA / Argo kwam op 2 – 0 voorsprong door twee inloopballen van dames. Het was Willem Oostra die hier op anticipeerde door van afstand raak te schieten. DWA / Argo bracht de stand op 3 – 1 door een inloopbal van een heer. Hierna leek het spel van Frigro weer wat meer op het eigen spel, verdedigend lieten de spelers geen steekjes meer vallen en aanvallend kon er meerdere keren achter elkaar geschoten worden.

Hierna kwam een periode voor de ploeg uit Gerkesklooster – Stroobos. Er werd driemaal op rij gescoord door inloopballen van Wilfred Oostra, Karin van der Molen – de Graaf en Koen Wouda. Na een inloopbal van een dame van DWA / Argo wist Frigro de stand op 4 – 6 te brengen door doelpunten van Wim Oostra en Wilfred Oostra.

Een paar minuten voor rust wist DWA / Argo de aansluitingstreffer te maken, echter de minuten daarna werden goed uitgespeeld door de geel / zwarten zodat met een doelpunt voorsprong de rust werd ingegaan.

Na rust liep Frigro uit naar 5 – 8, door afstandschot van Koen Wouda en een vrije bal, deze keer aangespeeld op de dame, door Wilfred Oostra. DWA / Argo liet blijken de punten in Winsum te willen houden en scoorde tweemaal door afstandschot van een heer en een niet correcte inloopbal van een dame, stand 7 – 8. Hierna was het echter Frigro wat de klok sloeg.

Ilse van der Veen en Karin van der Molen – de Graaf wisten de gele korf te vinden. Hierna bleek uit lichaamstaal en merkingen van de spelers van DWA / Argo het geloof in een goede afloop al verdwenen, vreemd met nog een dikke tien minuten te spelen en een stand van 7 – 10 op het scorebord. Frigro kon hierna goed en geduldig de eindstand op 7 – 13 brengen door doelpunten van Wim Oostra, Ilse van der Veen en Willem Oostra. Een verdiende overwinning voor de geel / zwarten, mede dankzij ¨de negende man¨ op de tribune. Doelpunten aan Frigro-zijde werden gemaakt door: Wilfred Oostra 3, Willem Oostra, Koen Wouda, Wim Oostra, Ilse van der Veen en Karin van der Molen – de Graaf allen 2.

Volgende week speelt Frigro de thuiswedstrijd tegen NKC uit Marum om 20.40 uur in Buitenpost.