Account
Logo
Zoeken
4.1 °C

Nij Quick Libben toont veerkracht

zo 16 januari 2011, 20.15 uur

STIENS - Na de mentale dreun van het debacle van vorige week pakte de Jansma-brigade de draad weer op met een week hard trainen. Tegen rode lantaarndrager MN en W wist NQL dat het anders de wedstrijd in moest gaan. Een moeizaam begin werd omgezet in een gecontroleerde wedstrijd waarin Nij Quick Libben terecht aan het langste eind trok. Het 2e senioren team had de avond tevoren in een gecontroleerde wedstrijd geoefend tegen de Granaet 2 en won met 7-10 en tankte daarmee zelfvertrouwen voor komende zaterdag.

MN en W uit Stiens begon gestructureerd waar Nij Quick Libben te snel over wilde gaan naar de doorloopbal. De streng fluitende arbiter was dan ook in de beginfase vaak aanwezig, echter floot de man in het zwart ook rechtvaardig naar beide kanten. Het eerste aanvalsvak kreeg de structuur nog niet helemaal op orde hoewel het weldegelijk mooie kansen wist te creeren.

Aan de andere kant lette de NQL-verdediging niet altijd goed op, de 1-0 was onnodig en even later de 2-0 was ook niet echt nodig. Het andere vak was aanvallend echter wel een stuk beter en scoorde direct uit de eerstvolgende aanval toen na een aanval de bal in de kluts bij Maaike Hoekstra kwam en zij vakkundig achter de korf de 2-1 aantekende.

Een strafworp betekende 2-2 maar weer kon ditzelfde vak het verdedigend niet helemaal op orde krijgen hoewel het 1e aanvalsvak ook nu weer moeite had om de bal in de ploeg te houden. MN en W verdedigde dan ook strak en wist foute momenten goed af te straffen. Bij 5-3 echter ging ook het andere vak hun draai vinden. Sietske Hoekstra mocht een strafworp verzilveren waarna Bartel Visser met een mooie afstander de gelijkmaker wist te maken, 5-5.

Daarna leek de ban gebroken, de zenuwen van vorige week leken te zijn afgelegd en waar MN en W juist rommeliger ging spelen kon NQL steeds meer bouwen op goed neer gezette aanvallen. Elisa Wouda scoorde de eerste voorsprong voor de gasten waarna vlak voor rust nog een prachtige uitstarter aangegeven door een strakke pass van Sietske Hoekstra, werd verzilverd door Ilse Raap.

Na rust gingen de tri-colores gewoon verder, Bartel Visser mikte de 5-9 in de mand waarmee een behoorlijk gat geslagen werd. Hierna werd de licht geblesseerde Ilse Raap uit voorzorg gewisseld voor de uitstekend invallende Antsje Zijlstra, die haar sterke wedstrijd net niet wist te belonen met een doelpunt.

De oranjehemden deden echter wel steeds goed mee want bij 6-11 wist het weer bij te komen tot 8-11 middels een afstander en een kansje. Maar weer wist Nij Quick Libben op de juiste momenten de korf te vinden, nu strafte Jaap Zwanenburg een foutje van de gastheren af met een onderhands genomen kans bij de korf, 8-12.

In deze fase ging het nog redelijk gelijk op maar kwam NQL nooit meer in de problemen, Sietske Hoekstra mocht met een afstander de wedstrijd besluiten en beloonde zichzelf voor haar sterke spel. Hierna klonk eigenlijk direct het eindsignaal, 10-15 waarmee NQL terecht de punten mee naar huis neemt.

“We hebben vorige week een mentale dreun gehad maar met deze winst op deze toch stugge ploeg, helpen we onszelf weer de weg terug te vinden” becommentarieerde coach Schaafsma tegenover de media de wedstrijd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Stroomstoring treft deel van Dokkum

Stroomstoring treft deel van Dokkum

regionaal nieuws

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM