6.9 °C

DTL wint thuisduel tegen Waterpoort

zo 23 januari 2011, 18.17 uur

HOLWERT - Nadat DTL de punten vorige week uit Dronten had meegenomen moesten ze nu weer eens thuis spelen in Holwerd. Waterpoort kwam op bezoek en had de punten hard nodig, maar ook voor DTL was het belangrijk om de punten in eigen huis te houden! Het was dus de zaak om scherp de wedstrijd in te gaan. Nadat pupil van de week Gretha v/d Woude de bal in het spel had gebracht kon de wedstrijd beginnen.

DTL begon de wedstrijd met een voorsprong maar dit werd al snel gelijk getrokken door Waterpoort. In de eerst helft liep DTL steeds achter de feiten aan. DTL maakte onnodige fouten, Waterpoort strafte dit goed af zodat Waterpoort de hele eerst helft als eerste op voorsprong kwam. DTL ging de rust dan ook in met een 8-9 achterstand.

Na de rust moest er wat gebeuren wilde DTL de punten in Holwerd houden, dit pakte goed uit. Waterpoort wist wel vlak na de rust een gat te slaan van drie doelpunten maar dit waren dan ook de enige doelpunten van Waterpoort in de 2e helft. DTL speelde nu beter en zette dit om in doelpunten.

Door vele afstandschoten kwam DTL langszij en kon het eindelijk het gat slaan naar drie doelpunten. Hierna werd er enige tijd niet gescoord door beide ploegen. Wybe Zijlstra besliste de wedstrijd in de 23e minuut door weer van afstand te scoren. Elgar Boersma sloot de wedstrijd af door nog twee kansen te benutten. De goedleidende scheidsrechter had het laatste woord en eindigde de wedstrijd met een eindstand van 17-11.

DTL had weer twee belangrijke punten erbij. Volgende week speelt DTL om 19.45 in Heerenveen, wat ook weer een spannende en belangrijke wedstrijd gaat worden. Supporters zijn dan ook van harte welkom.