12.2 °C

Frigro wint na redelijke pot

zo 23 januari 2011, 22.30 uur

GERKESKLOOSTER - Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen NKC uit Marum op het programma. De vorige wedstrijd werd redelijke makkelijk gewonnen en na de gewonnen wedstrijd vorige week tegen koploper DWA / Argo was het vandaag zaak om geconcentreerd en niet met een te makkelijke gevoel de wedstrijd in te gaan. Na een redelijke pot korfbal ging bleven de punten terecht bij de thuisploeg, eindstand 17 – 8.

Nadat pupil van de week Tymo Boersma de door Liemar Installatietechniek aangeboden wedstrijdbal in het veld had gebracht, kon de wedstrijd aanvangen. In de basis van de ¨Scheepvaartbedrijf Van Santen¨-formatie begonnen maar liefst drie andere spelers, Douwina van der Heide verving de geblesseerde Karin van der Molen – de Graaf en Christiaan van der Molen en Tessa de Poel vervingen de afwezige Wilfred Oostra en Annet Oostra.

In een goed gevulde sporthal de Houtmoune was het spel van Frigro in het eerste aanvalsvak goed. Het waren Ilse van der Veen en Koen Wouda (strafworp) die de stand op 2 – 0 op het scorebord zetten. Het tweede aanvalsvak met twee nieuwe spelers moest duidelijk nog aan elkaar wennen en liet zich meeslepen in te hoog tempo, zodat de kansen niet echt gecreëerd werden. Het was dan ook NKC wat de stand gelijk trok naar 2 – 2.

Koen Wouda kwam goed in zijn spel en wist tweemaal van afstand raak te schieten, gevolgd door afstanders van Wim Oostra en Douwina van der Heide. Frigro wist de ruststand door te trekken naar 8 – 3. Frigro had een redelijke eerste helft op de mat gelegd, echter de aanvallen waren van een te hoog tempo. Iets wat in de tweede helft beter moest.

Na rust was het eerst een dame van NKC die een kansje bij de korf benutte. Hierna was het Ilse van der Veen die eveneens een kansje benutte, stand 9 – 4. Hierna kwam Frigro even in een dipje, echter wisten Ilse van Veen en Douwina van der Heide (tweemaal) van afstand te scoren.

Nadat NKC de stand op 12 – 5 bracht door een afstandschot van een dame, scoorde Willem Oostra van afstand raak te schieten. Christiaan van der Molen benutte eerst een strafworp, welke Douwina van der Heide meekreeg, en de aanval erna verschalkte hij zijn tegenstander onder korf, stand 15 – 5. Hierna scoorden de partijen nog om en om naar een eindstand van 17 – 8, voor Frigro scoorden Koen Wouda (strafworp) en Douwina van der Heide. Een verdiende overwinning voor het eerste team van Frigro na een redelijke pot, gezien de drie invallers misschien wel een goede pot.