6.8 °C

Winst voor KV Invicta

zo 23 januari 2011, 23.09 uur

KOLLUM - Zaterdag moest de hoofdmacht van K.V. Invicta aantreden tegen Quick ’21 . Deze wedstrijd vond plaats in de sporthal Westermar te Burgum. Voor de Pruttelpot-formatie was het zaak om deze wedstrijd te winnen gezien haar lage positie op de ranglijst. De vorige ontmoeting wist Quick’21 de wedstrijd te winnen dus waren de Invictenaren enorm gebrand om nu de twee punten mee naar Kollum te nemen.

Invicta begon sterk aan de wedstrijd en liet echter meteen zien zich deze avond niet zomaar gewonnen te geven. Zo kwam ze al binnen een aantal minuten voor met 0-3. Er werden goede aanvallen opgezet en dit resulteerde dan ook in doelpunten door onder andere van Wietze-Jan Grijpma en Elisabeth Visser-Thalen. Hierna werd er lange tijd door de Pruttelpot-formatie niet gescoord en wist Quick ‘21 de stand gelijk te brengen tot 4-4. Vervolgens werd er om en om gescoord en werd de ruststand bepaald op 6-6. Gezien de eerste helft betekende dit dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Vlak na de pauze wist Ruurd Meindertsma van afstand raak te schieten; 6-7. Even daarna kende de scheidsrechter een strafworp toe aan Invicta en was de stand

6-8. Helaas kon de Pruttelpot-formatie de voorsprong niet verder uitbouwen en wist de thuisclub weer terug te komen tot 8-10. Uulco Hoekstra werd het veld ingebracht voor Arjen Kiewiet. Deze wissel was succesvol omdat Uulco Hoekstra met een mooie afstander de stand wist te brengen op 10-13. Ook werd Elisabeth Visser-Thalen gewisseld voor Bonita Bergsma. Het was belangrijk om deze voorsprong niet meer uit handen te geven. Echter Quick’21 liet zich niet het kaas van het brood eten en kwam in deze bloedstollende eindfase terug tot 12-14.

In de laatste minuut scoorde Quick’21 nog eenmaal maar trok aan het kortste eind. De eindstand werd op 13-14 bepaald. Een terechte overwinning voor Invicta dat de punten hard nodig heeft. Het is een spannende competitie gezien een aantal ploegen dicht bij elkaar staan op de ranglijst. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 5 februari om 19:55u tegen Tietjerk. Deze wedstrijd zal worden gespeeld in Hardegarijp.