6.5 °C

Geflatteerde nederlaag voor Olympia

zo 23 januari 2011, 23.14 uur

TWIJZEL - Olympia moest vandaag aantreden tegen de ploeg uit onze hoofdstad. Korfbalvereniging Leeuwarden, Olympia speelt al een aantal jaren tegen deze ploeg en elke keer is het weer een spannende wedstrijd.

Olympia die de laatste wedstrijden verloor heeft de punten hard nodig. De ploeg die vandaag ook verre van compleet speelt heeft het moeilijk. Belangrijke spelers worden gemist waardoor er weinig doelpunten worden gemaakt.

Vandaag startte Olympia vol vertrouwen, vele kansen werden er gecreëerd maar de kansen werden niet afgemaakt. De eerste helft ging het nog gelijk op maar in de laatste minuten wist Leeuwaren het verschil te maken met vier doelpunten. Zo was de ruststand 5-9.

De tweede helft wist Olympia de stand nog tot 6-9 terug te brengen. Daarna was het ver zoeken voor de Olympianen. Vele kansen werden net gemist, Leeuwarden wist deze kansen wel te benutten en zo bleven ze door scoren. Hierdoor is de uitslag iets geflatteerd maar terecht, 9-18. Hopelijk weet Olympia op den duur weer uit dit dal te klimmen. Volgende week wordt er gespeeld tegen OWK de punten moeten dan gepakt worden.