4.4 °C

Oerterp komt tekort in Amsterdam

zo 30 januari 2011, 12.21 uur

URETERP - Donderdag speelde Oerterp een inhaalwedstrijd tegen Rohda uit Amsterdam. Het afgelopen weekend hoefde Oerterp niet in actie te komen. Op deze ongebruikelijke doordeweekse avond om 21.00u kwam Oerterp klasse tekort om het Rohda lastig te maken. Vanaf het begin liep Oerterp achter de feiten aan en zag ze Rohda in de slotfase nog flink uitlopen (33-18).

Het begin van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. Beide ploegen schoten (nog) niet met scherp en er werd om en om gescoord. Halverwege sloeg Rohda toch een gat en wist de voorsprong verder uit te breiden. Er werd gerust bij de stand 14-8.

Na de rust had Oerterp aanvankelijk last om haar aanvallen goed op te zetten. De achterstand werd nog wat vergroot. Op het moment dat een ieder dacht dat het wel gespeeld was kwam Oerterp toch nog wat terug. Bij de stand 18-13 en nog een kwartier te spelen mocht er stiekem even aan meer gedacht worden. Deze illusies werden al snel teniet gedaan; van ver maakte Rohda 19-13. Dit was ook het startsein voor de Amsterdammers om het scoringstempo op te schroeven. Voor Oerterp was er geen houden meer aan. De eindstand 33-18 was duidelijk.

Oerterp 2 speelde afgelopen zaterdag de topper tegen naaste concurrent LDODK 3. Deze ploegen stonden met een gelijk aantal punten en wedstrijden bovenaan. LDODK was met name de eerste helft scherper in de afronding (12-8). Na de rust kwam Oerterp nog wel wat terug maar behield LDODK haar voorsprong (16-14). Voor Oerterp 2 is het nu hopen op een misstap van LDODK 3.

Er volgt nu een serie thuiswedstrijden voor Oerterp 1 en 2. Te beginnen komend weekend tegen (opnieuw) Rohda voor Oerterp 1 (19.40u) en DFD 2 voor Oerterp 2 (18.20u).