5.3 °C

Boelenslaan naar ruim verlies.

zo 30 januari 2011, 13.27 uur

BOELENSLAAN - Boelenslaan speelde zaterdag tegen de ploeg die op de tweede plaats stond, Spannum, De vorige wedstrijd werd met ruime cijfers verloren. Ook deze wedstrijd was voor Boelenslaan moeilijk te winnen. Toch kon Boelenslaan in de eerste helft door uitstekend spel, Spannum goed partij geven. Na de rust toen Spannum een tandje bijzette, moest Boelenslaan het antwoord schuldig blijven en verloor met dubbele cijfers.

Boelenslaan begon zeer goed aan de wedstrijd. Beide ploegen combineerden goed en scoorden om en om. Spannum kwam al binnen een minuut op een 0-1 voorsprong. Door een fraai doelpunt van junior Jan van der Veen kwam Boelenslaan op gelijke hoogte 1-1 Boelenslaan nam zelfs voorsprong, via een strafworp van Peter Hylkema 2-1. Maar Spannum maakte direct gelijk 2-2. De wedstrijd verliep voor het publiek zeer spannend, geen van beide ploegen wilde verliezen. Dus het publiek kon genieten. Boelenslaan kwam door Sietske Zuidersma op een 3-2 voorsprong. Spannum kwam terug en scoorde twee keer 3-4. Nu was Boelenslaan weer aan zet. Door een fraai afstandschot van Peter Hylkema werd het 4-4. Dit spelletje ging zo door tot de rust. Boelenslaan kwam door een afstandschot van Sietse de Boer en een strafworp van Peter Hylkema op voorsprong 6-5.

Spannum scoorde gelijk 6-6. Boelenslaan kon steeds op voorsprong komen o.a. door Sietske Zuidersma van afstand, Peter Hylkema van afstand, Sietse de Boer van middenafstand en Peter Hylkema door een strafworp, maar toch was het Spannum dat net voor rust een 10-11 voorsprong nam. Na rust een heel ander spelbeeld Spannum liep al snel uit naar 10-13 en toen was de spirit van voor de rust bij Boelenslaan verdwenen. Elk schot van Spannum was bijna raak, en Boelenslaan kon daar te weinig tegenover stellen.

De wedstrijd ging dan ook voor Boelenslaan als een nachtkaars uit . Voor Boelenslaan scoorden na rust Merle de Wind van middenafstand, Peter Hylkema door een strafworp en een afstandschot en door een inloopbal van Jan van der Veen. Spannum kon naar harte lust scorend de eindstand bepalen op 14-30. Voor Boelenslaan scoorden Peter Hylkema zeven keer, Sietske Zuidersma twee keer, Jan van der Veen twee keer, Sietse de Boer twee keer en Merle de Wind.

Volgende week speelt Boelenslaan uit tegen Lintjo, waar hopelijk meer eer valt te behalen.

Uitslagen. Boelenslaan MW – de Lauwers MW 8-16 Boelenslaan E1 - De Hoeve E1 4-5 Vitesse D2 - Boelenslaan D1 3-5 Boelenslaan 1 - Spannum 1 14-30 V.& V. jun. – Boelenslaan jun. Uitgesteld.

Programma. Do. 3-2-2011 M.n.& W. MW - Boelenslaan MW 19.30 uur Ferwerd Za. 5-2-2011 Boelenslaan D2 - VDW-OLS D3 9.00 uur Houtigehage Za. 5-2-2011 Lintjo 1 - Boelenslaan 1 19.25 uur Noordwolde