3.7 °C

Quick’21 wint thriller in Zwolle

zo 30 januari 2011, 22.57 uur

OUDEGA - Na een slechte reeks heeft het eerste achttal van Quick’21 afgelopen zaterdag het zoet der overwinning weer eens mogen smaken. In Zwolle werd Oranje Zwart met 17-18 verslagen. Voor de neutrale toeschouwer was het genieten geblazen, voor de aanhang van beide team was het billenknijpen. De Oudegaasters leken opnieuw een zware avond tegemoet te gaan, toen de thuisclub na ruim een kwartier spelen op een 7-4 voorsprong stond.

De Spar/Adema-formatie rechtte de rug en kwam nog voor rust langszij; 9-9. Na rust bleef het stuivertje wisselen tussen beide teams. Halverwege de 2e helft prijkte er een 14-14 tussenstand op het scorebord en begon het ongemeen spannende laatste kwart. Oranje Zwart wist tot twee keer toe een kleine voorsprong te nemen, maar Quick’21 bleef in het kielzog. Gerwold Hylkema wist de ploeg uit Oudega (Sm) uit een strafworp op voorsprong te brengen, maar ditmaal wisten de Zwollenaren gelijk te maken.

Vlak voor tijd maakte “man of the match” Sjoerd Pool er met zijn 8e treffer van de avond er 17-18 van. In de korte, resterende tijd hield Quick’21 het hoofd koel en speelde het de wedstrijd goed uit. De belangrijke overwinning is goed voor het zelfvertrouwen, die hopelijk volgende week zaterdag een goed vervolg kan worden gegeven in de thuiswedstrijd tegen HHV. De wedstrijd in sporthal “De Westermar”in Burgum begint om 19.10 uur.