4.6 °C

Sportclub ook te sterk voor de Loane

zo 13 februari 2011, 15.54 uur

BOELENSLAAN - Sportclub ook te sterk voor Boelenslaan. Boelenslaan speelde zaterdag tegen Sportclub wisselvallig. Het scoren bij Sportclub ging veel gemakkelijker dan bij Boelenslaan. Doordat Sportclub een stug verdedigende ploeg is, had Boelenslaan grote moeite om kansen te creëren. Sportclub scoorde heel gemakkelijk van afstand en kon daardoor naar de winst gaan.

Boelenslaan kon het eerste kwartier nog redelijk bijblijven. Door doelpunten van Peter Hylkema, Jan de Graaf en Sietske Zuidersma werd het 3-5. Toen was voor Boelenslaan even de koek op. Sportclub kon via vele fraaie afstandtreffers uitlopen naar 3-10. De wedstrijd leek gespeeld. Toch kwam Boelenslaan in de laatste vijf minuten even met goed spel, sterk terug. Door een afstandschot van Sietske Zuidersma, een strafworp en een fraaie inloopbal van Peter Hylkema kwam de ruststand met 6-10.

Als er met dezelfde voortvarendheid de tweede was gespeeld, had het nog een spannende wedstrijd kunnen worden. Boelenslaan probeerde wel van alles, maar kwam slecht tot scoren. In de tweede helft scoorde Boelenslaan slechts een keer door een Strafworp van Peter Hylkema. Sportclub kon goed spelend de eindstand op 7-17 bepalen. Boelenslaan kan zich nu opmaken voor de return tegen lintjo, volgende week thuis. Hier valt hopelijk meer eer te behalen.

Doelpunten Boelenslaan. Peter Hylkema vier keer, Sietske Zuidersma twee keer en Jan de Graaf.

Uitslagen. Boelenslaan MW -MN&W MW 15-10 Oerterp D2 -Boelenslaan D1 0-14 Wees Kwiek D2 -Boelenslaan D2 2- 7 Boelenslaan E1 -LDODK E4 3-2 Boelenslaan 1 -Sportclub 1 7-17

Programma Boelenslaan 1 - Lintjo 1 19.00 uur Houtigehage Hoogkerk D1 - Boelenslaan D1 12.00 uur Hoogkerk Flamingo’s A2 -Boelenslaan A1 19.20 uur Buitenpost