Account
Logo
Zoeken
14.6 °C

Prinses Máxima in Oerrock tent

di 17 mei 2011, 21.17 uur

URETERP - Prinses Máxima opent dinsdag 31 mei in Ureterp de 50e organisatie van Stichting Present. De openingshandeling vindt plaats in de tent van Oerrock aan de Skieppeleane in Ureterp. Stichting Oerrock stelt de tent beschikbaar aan Stichting Present voor deze feestelijke openingshandeling.

De stichting Present bemiddelt tussen mensen die hulp willen bieden en mensen die hulp nodig hebben. Stichting Present maakt deel uit van het Oranje Fonds Groeiprogramma. Stichting Present koppelt competenties van vrijwilligers aan specifieke projecten. De stichting bemiddelt tussen vrijwilligers en maatschappelijke organisaties uit de sectoren zorg en welzijn en wonen.

De vrijwillige inzet is een aanvulling op het werk van professionals. De vrijwilligers van Present komen vaak uit al bestaande netwerken, zoals kerken en verenigingen, buurtgenootschappen en vriendenkringen. Bij Stichting Present is de agenda van de vrijwilligers leidend. De meeste projecten worden in een dag of dagdeel uitgevoerd. Hierdoor is incidentele inzet goed te organiseren.

Voorbeelden van de vrijwilligersactiviteiten zijn onder meer het verven of helpen bij verhuizen van mensen zonder sociaal netwerk, rolstoelwandelen met ouderen en het houden van speurtochten met jongeren met een beperking.

De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
54.8%
Nee  
21%
Geen idee  
24.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!






ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp




regionaal nieuws

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts