Account
Logo
Zoeken
5.3 °C
© WâldNet

Lift Oranjestins dagen buiten dienst

za 27 augustus 2011, 10.54 uur

BURGUM - De bewoners van de appartementen van de Oranjestins aan de Prinses Margrietstraat in Burgum zijn er maar mooi klaar mee. Dit weekend is de lift in het wooncomplex namelijk niet te gebruiken. Veel bewoners zijn slecht ter been en kunnen twee dagen lang niet hun appartement verlaten of hun appartement bereiken (als ze al beneden waren).

De lift deed het zaterdagochtend nog totdat er een storing optrad. Een aantal bewoners zat vast in de lift en de brandweer van Burgum moest er aan te pas komen om de bewoners uit de lift te redden. De brandweerlieden hadden de liftdeur snel open en een monteur werd opgetrommeld om de storing te verhelpen. Nadat de mensen tijdens kop koffie in Berchhiem van de schrik waren bekomen, gingen ze rond 12.50 uur weer in de lift om naar hun appartement te gaan. Ze stonden nog maar net in de lift en opnieuw trad een storing op. Ze zaten wederom vast.

Voor de tweede keer kwam de Burgumer brandweer langs om de deur van buiten te openen. Ook kwam er wederom een monteur langs. Volgens de monteur treed er een beveiliging op (lift schiet vast) zodra de lift enigszins schommelt. Door de sensor aan te passen, dacht hij het probleem op te kunnen lossen. Na zo'n tien minuten was zijn conclusie anders. Op korte termijn kon het probleem niet opgelost worden en de oplossing komt pas na het weekend.

De bewoners van de derde etage - die een roelstoel gebruiken- zijn in de loop van zaterdagmiddag naar beneden geholpen en zullen de nacht doorbrengen op de begane grond. Bewoners die slecht ter been zijn, kunnen een noodnummer bellen om hulp te krijgen bij het trap lopen. Bewoners van de eerste en tweede etage kunnen wel gebruik maken van een andere lift die normaliter gebruikt wordt door bewoners van Blijenhof. Deze lift is tijdelijk voor iedereen toegankelijk is.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!