Account
Logo
Zoeken
9.3 °C

Knallende start bouw Raadhuisplein

wo 11 januari 2012, 21.04 uur

DRACHTEN - De start van de bouw aan het nieuwe woon- en winkelcomplex aan het Raadhuisplein in Drachten is woensdagavond op spectaculaire wijze ingeluid. Na voltooiing in 2016 zal het Raadhuisplein gevuld zijn met een parkeergarage voor bijna 700 auto's, 170 appartementen en 20.600 vierkante meter aan winkelruimte. Om de start van de bouw te vieren werd het Franse gezelschap Les Commandos Percu opgetrommeld. Voordat het feest van woensdagavond los kon barsten, moest Drachten veel geduld hebben. De investering van bijna 100 miljoen euro kwam niet snel van de grond. De projectontwikkelaar had moeite om het plan financieel rond te krijgen.

Het Franse gezelschap Les Commandos Percu gaf een half uur durende vuurwerkshow ‘Le Concert de Feu’ aan het toegestroomde publiek. De mannen kwamen vanaf De Lawei, door het publiek het podium op. Het was een opzwepende en energieke voorstelling. Le Concert de Feu is een voorstelling die de wereld van het muzikale vuurwerkconcert op zijn kop heeft gezet. Het concept dat in 1996 is ontwikkeld werd, draait vooral om percussie (slaginstrumenten). Het vuurwerk ontstaat vanuit de muziek, soms hard en krachtig, dan weer zacht en subtiel.

Naar schatting bezochten 3000 mensen de show.

Naast de foto-reportage rechts kunt u hier klikken voor foto's van Harry van der Linde. Meer informatie over project? Klik hier

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67.7%
Ja, op aanvraag  
14.5%
Nee  
17.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk