Account
Logo
Zoeken
© Geurt P. Maassen van den Brink

Pand uitgebrand in Gerkesklooster

zo 8 april 2012, 23.11 regionaal

GERKESKLOOSTER - Een bedrijfspand met daarin een assurantiekantoor en een dagbestedingsvoorziening aan de Verlaatsterweg in Gerkesklooster is zondagavond in vlammen opgegaan. De brand werd bestreden door de brandweerkorpsen van Buitenpost, Drogeham en de autoladder van Drachten.

Ooggetuigen belden de eigenaar van het pand, die het pand verhuurt aan Martien de Vries, die een assurantiekantoor runt en Janny Reitsema, die in het pand een dagbesteding en een kadowinkel runt. Ter plaatse kon de eigenaar het pand al niet meer in om spullen veilig te stellen.

Voor Martien de Vries betekent de brand, dat hij nu eerder met zijn zaak gaat verhuizen naar een nieuw pand aan de nieuwe rondweg bij Buitenpost. Voor Janny Reitsema betekent het dat ze op zoek moet naar vervangende ruimte.

De brand begon aan de voorkant van het gebouw, bij de entree, en sloeg vervolgens via de kadoshop in het midden van het pand naar achteren. De brand woedde tussen het plafond en het dak en kon zich op die manier ook snel uitbreiden naar de rechter- en daarna de linkervleugel. Het pand moet als verloren worden beschouwd.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Welke plaats vind jij het leukste om te winkelen?

Buitenpost  
3.5%
Burgum  
13.1%
Dokkum  
19.1%
Surhuisterveen  
37.2%
Drachten  
16%
Gorredijk  
2.5%
Leeuwarden  
8.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!