Account
Logo
Zoeken
8 °C
© Jochem Wiersma

Lytse Durk Koninklijk onderscheiden

za 28 juli 2012, 22.50 uur

WALTERSWALD - Tijdens de slotavond van de Paardendagen in Driezum-Wâlterswâld, is de heer Dirk Bijlstra door burgemeester Aalberts gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Lytse Durk is vanaf het begin in 1992, toen voor het eerst de Paardendagen Driezum–Wâlterswâld werd georganiseerd bij dit jaarlijkse evenement betrokken. Dit grootse evenement met 150 vrijwilligers wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd.

Dirk Bijlstra zet zich geweldig in voor de Paardendagen. Bijlstra draagt zorg voor de catering tijdens het evenement, zorgt ervoor dat de jeugd op tijd naar huis gaat, informeert het bestuur over wat goed gaat en waar om gedacht moet worden, helpt hindernissen voorbereiden, zet samen met andere vrijwilligers de route uit voor de paardenmarathon, is assistent ringmeester, scheidsrechter bij de stoelendans te paard en verleent medewerking aan shownummers tijdens het avondprogramma.

Tijdens de opruimdag zorgt Dirk ervoor dat het veld wordt opgeruimd en de kantine wordt schoongemaakt.

Naast het werk voor de paardendagen, zet Dirk Bijlstra zich sinds 1987 in voor voetbalvereniging VIOD in Driezum. Hij is onder andere wedstrijdsecretaris, grensrechter bij jeugdwedstrijden en leider bij de dames. Ook draait hij kantinediensten en doet hij de schoonmaak van de gebouwen.

Ook is Bijlstra sinds 1980 secretaris en penningmeester bij biljartvereniging Onvoorspelbaar en sinds 1991 penningmeester van het jaarlijkse bandstoot toernooi. Voor dit toernooi benadert hij onder andere een 50-tal sponsoren.

Onder groot applaus van alle bestuursleden, vrijwilligers, familieleden en aanwezigen, ontving de zichtbaar aangeslagen Dirk de versierselen uit handen van burgemeester Aalbers.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
56.6%
Nee  
21%
Geen idee  
22.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!






ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp




regionaal nieuws

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts