Account
Logo
Zoeken
© Jochem Wiersma

Boerderij in lichterlaaie in O'nijkerk

zo 27 januari 2013, 18.52 regionaal

EASTERNIJTSJERK - Een boerderij in het buurtschap Bollingawier bij Oosternijkerk is zondagavond volledig in de as gelegd. De brandweer werd rond 18.34 uur gealarmeerd voor de brand. Bij aankomst van de brandweerploeg uit Ternaard stond de romp en de hals van de boerderij al in lichterlaaie.

Rond 19.00 uur waren de brandweerploegen van Ternaard, Anjum en Dokkum ter plaatse om de brand te blussen. De stal kon toen al als verloren worden beschouwd en het vuur dreigde vervolgens over te slaan op het woongedeelte van de boerderij. Doordat er tussen de schuur en de hals een brandmuur is, lijkt het erop dat de woning gespaard blijft, al kwamen er op een zeker moment al wel vlammen uit de schoorsteen die tegen de brandmuur staat.

Ook andere brandweerploegen uit de regio werden gealarmeerd voor de brand. Zo is onder andere de brandweer van Burgum ter plaatse gekomen voor groot watertransport. Vanwege de uitslaande brand had de politie het buurtschap Bollingawier afgesloten voor doorgaand verkeer zodat de brandweer ongestoord haar werk kan doen. Ook werd de Dongerawei (N358) ter hoogte van Oosternijkerk afgesloten vanwege het groot watertransport.

De boerderij kan als verloren worden beschouwd. Bij de brand is asbest vrijgekomen. Rond 01.30 uur was de brandweer klaar met opruimen en is de Dongerawei ook weer vrijgegeven.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws